Logo sk.boatexistence.com

Kedy rozdeliť hostas uk?

Obsah:

Kedy rozdeliť hostas uk?
Kedy rozdeliť hostas uk?

Video: Kedy rozdeliť hostas uk?

Video: Kedy rozdeliť hostas uk?
Video: An Evening tour with Me - My English Garden - June 2022 2024, Smieť
Anonim

Rozdeľte si hosta na jar alebo jeseň Najlepší čas na rozdelenie a dobitie hosta je koncom leta, okolo augusta alebo začiatkom septembra. Ak však momentálne nemôžete, môžete si ich rozdeliť kedykoľvek medzi jar a jeseň.

Aký je najlepší čas na rozdelenie hostas?

Ako viete, hostas sú jednou z najlepších trvaliek pre vašu tienistú záhradu. Hostas rastie veľmi rýchlo, takže rastliny chcete rozdeliť, aby boli zdravé. Rastú od jari do jesene, takže najlepší čas na rozdelenie je buď skoro na jar alebo na jeseň.

Ako delíte hostas UK?

môžete rozdeliť rýľom, nožom alebo rukami v závislosti od veľkosti a hustoty zhluku. Ja osobne radšej rozdeľujem rukami, kde sa dá. Nájdite centrálny bod v zhluku, vyhýbajte sa čo najväčšiemu počtu púčikov alebo stoniek a prerežte ho. Ak delíte rukami, môžete rastlinu jednoducho oddeliť.

Kedy môžete oddeliť hostas a znova ich zasadiť?

Kedy rozdeliť hostas

Najlepší čas roka na rozdelenie hostasov je koniec leta (august alebo začiatok septembra). Ale nebojte sa, ak zabudnete – hostas môžete rozdeliť kedykoľvek od jari do jesene.

Aké je najlepšie obdobie roka na transplantáciu hostas?

Najlepší čas na transplantáciu hostas je jar, ale je to naozaj preto, že pre vás, záhradníka, je to jednoduchšie ako presádzanie. Rastliny Hosta vždy potrebujú veľa vody a trauma z transplantácie, bez ohľadu na to, aká je mierna, túto potrebu zvyšuje.

Odporúča: