Logo sk.boatexistence.com

Aká je dobrá dti pre hypotéku?

Obsah:

Aká je dobrá dti pre hypotéku?
Aká je dobrá dti pre hypotéku?

Video: Aká je dobrá dti pre hypotéku?

Video: Aká je dobrá dti pre hypotéku?
Video: How to Calculate Your Debt to Income Ratios (DTI) First Time Home Buyer Know this! 2024, Smieť
Anonim

Vo všeobecnosti platí, že 43 % je najvyšší pomer DTI, ktorý dlžník môže mať a napriek tomu môže získať hypotéku. V ideálnom prípade veritelia uprednostňujú pomer dlhu k príjmu nižší ako 36 %, pričom nie viac ako 28 % z tohto dlhu ide na splácanie hypotéky alebo nájomného. Maximálny pomer DTI sa líši od veriteľa k veriteľovi.

Aká je dobrá DTI pre hypotéku?

Čo je dobrý pomer DTI? Všeobecným pravidlom je, že 43 % je najvyšší pomer DTI, ktorý môže dlžník mať a stále sa kvalifikuje na hypotéku. V ideálnom prípade uprednostňujú veritelia pomer dlhu k príjmu nižší ako 36 %, pričom nie viac ako 28 % z tohto dlhu ide na splácanie hypotéky alebo nájomného.

Čo je dobrý DTI?

Veritelia uprednostňujú pomer dlhu k príjmu menší ako 36 %, pričom nie viac ako 28 % z tohto dlhu ide na splácanie hypotéky. … Vo väčšine prípadov je 43% najvyšší pomer, ktorý môže dlžník mať a napriek tomu získať kvalifikovanú hypotéku.

Môžem získať hypotéku s 38 % DTI?

V tomto prípade FHA vyžaduje od hypotekárnych veriteľov, aby sa pozreli na váš front-end a back-end pomer. To znamená, že môžete mať DTI maximálne 38 % len so zahrnutou splátkou hypotéky.

Koľko dlhov môžete mať a napriek tomu získať hypotéku?

45 % dlhový pomer je asi najvyšší pomer, aký môžete mať a napriek tomu máte nárok na hypotéku. Na základe pomeru dlhu k príjmu si teraz môžete určiť, aký typ hypotéky bude pre vás najvhodnejší. FHA pôžičky zvyčajne vyžadujú, aby bol váš pomer dlhu 45 percent alebo menej. Pôžičky USDA vyžadujú pomer dlhu 43 percent alebo menej.

Odporúča: