Logo sk.boatexistence.com

Prečo je pre vás plantain dobrý?

Obsah:

Prečo je pre vás plantain dobrý?
Prečo je pre vás plantain dobrý?

Video: Prečo je pre vás plantain dobrý?

Video: Prečo je pre vás plantain dobrý?
Video: Чего мне НЕ ХВАТАЕТ в Японии спустя 10 лет жизни 2024, Smieť
Anonim

Predovšetkým plantajny sú slušným zdrojom horčíka, draslíka (viac ako banány), vitamínu A a vitamínu K. Dodávajú aj niektoré vitamíny C a B vitamíny, napr. ako tiamín a riboflavín. Pol šálky banánov obsahuje asi 2 gramy vlákniny v porovnaní s menej ako 1 gramom v bielej ryži.

Aké sú výhody konzumácie banánov?

Plantainy sú potraviny bohaté na sacharidy a dobrý zdroj vlákniny, vitamínov a minerálov Obsahujú tiež antioxidanty, ktoré bojujú proti voľným radikálom. S dobrou hladinou vitamínu C môžu tiež podporovať imunitné funkcie. Podobne ich obsah vitamínu B6 môže znížiť kardiovaskulárne riziko a zlepšiť náladu.

Sú banány dobré na chudnutie?

istockphoto Pol šálky varených plantajnov obsahuje takmer 3 gramy rezistentného škrobu, zdravého uhľohydrátu, ktorý zrýchľuje metabolizmus a spaľuje tuky.

Čo robí plantain pre telo?

Vysoké množstvo draslíka nachádzajúce sa v plantainoch je nevyhnutné pre udržanie buniek a telesných tekutín, ktoré riadia váš srdcový tep a krvný tlak. Vláknina v banánoch tiež pomáha znižovať váš cholesterol, čo zase udržuje vaše srdce v čo najlepšom fungovaní.

Môžem nahradiť banánom banán?

Všeobecným pravidlom je, že nezrelé zelené banány sú dokonalou náhradou banánov, pretože sú horké, škrobové a bez sladkosti. Tieto zelené banány môžete použiť tak, že ich pomeliete na prášok a použijete ako náhradu. Zrelé banány by sa nemali používať ako náhrada banánov.

Odporúča: