Logo sk.boatexistence.com

Prečo kilowatthodiny a nie jouly?

Obsah:

Prečo kilowatthodiny a nie jouly?
Prečo kilowatthodiny a nie jouly?

Video: Prečo kilowatthodiny a nie jouly?

Video: Prečo kilowatthodiny a nie jouly?
Video: Finishing Campervan Kitchen Layout / Van Life Build 2024, Júl
Anonim

Hoci je joule základnou jednotkou SI pre energiu, keď hovoríme v reálnych podmienkach, často namiesto toho používame kilowatthodinu (kWh). Je to spôsobené skutočnosťou, že joule je extrémne malé množstvo energie Aby sme si uviedli, aký malý je joule, liter benzínu má 31 536 000 joulov energie. to.

Prečo ľudia používajú kWh namiesto joulov?

Pamätajte, že energia sa meria v jouloch – čo je spotreba jedného wattu za jednu sekundu. … A tak vymysleli úplne nové energetické opatrenie. Jedna kilowatthodina je spotreba 1 000 wattov za 1 hodinu, alebo skôr 1 000 joulov/sekundu počas 3 600 sekúnd alebo skôr 3,6 mega joulov.

Prečo sa elektrina meria v kilowatthodinách?

Kilowatthodiny (kWh) sú jednotky, v ktorých sa primárne meria spotreba elektrickej energie – sú to, čo vidíte na účte za elektrinu. Dôvod, prečo sa táto jednotka používa na meranie vašej spotreby namiesto kilowattov samostatne, je pretože kWh je miera absolútnej spotreby energie v priebehu času.

Prečo je to kWh a nie kWh?

Kilowatthodina (kWh) a kilowatt (kW) môžu znieť ako to isté, no nie sú celkom paradajkovo-tomahto. Aj keď sú obe vzájomne prepojené merné jednotky, dôležitý rozdiel medzi kWh a kW je v tom, že kWh vyjadruje celkové množstvo použitej elektriny, zatiaľ čo kW vyjadruje mieru spotreby elektriny.

Koľko kW je joulov?

Watty sú definované ako 1 Watt=1 Joule za sekundu (1W=1 J/s), čo znamená, že 1 kW=1000 J/s.

Odporúča: