Logo sk.boatexistence.com

Majú ustrice sezónu?

Obsah:

Majú ustrice sezónu?
Majú ustrice sezónu?

Video: Majú ustrice sezónu?

Video: Majú ustrice sezónu?
Video: Сбор грибов (вешенка) 2024, Smieť
Anonim

V máji nie je žiadne „r“– na veľké zdesenie milovníkov ustríc, ktorí sa naučili dodržiavať toto pravidlo: Jedzte surové ustrice iba v mesiacoch, ktoré obsahujú písmeno „r.“

V ktorých mesiacoch by ste nemali jesť ustrice?

Potravinová tradícia diktuje jesť len divoké ustrice v mesiacoch s písmenom „r“– od september až apríl – aby ste sa vyhli vodnatým mäkkýšom alebo ešte horšiemu nepríjemnému záchvatu otravy jedlom. Nová štúdia teraz naznačuje, že ľudia túto prax dodržiavajú najmenej 4 000 rokov.

Aké ustrice sú teraz v sezóne?

SYDNEY ROCK OYSTER Sydney Rocks s jemnou dužinou a slaným puncom pochádza z Austrálie. Chované pozdĺž pobrežia NSW, ich hlavná sezóna trvá od septembra do marca. Tieto ustrice, menšie ako iné chované odrody, sú vynikajúce, podávajú sa naturálne alebo s citrónovou šťavou.

V akých mesiacoch si môžete kúpiť ustrice?

Potravinová tradícia diktuje jesť len divoké ustrice v mesiacoch s písmenom „r“-- od september až apríl --, aby ste sa vyhli vodnatým mäkkýšom alebo ešte horšiemu nepríjemnému záchvatu otrava jedlom. Nová štúdia teraz naznačuje, že ľudia túto prax dodržiavajú najmenej 4 000 rokov.

Môžete jesť ustrice po celý rok?

Ukázalo sa, jesť ustrice je bezpečné po celý rok a môžete hádať, ako oslavujeme. Môžete sa držať starého príslovia: „Jedzte ustrice iba počas mesiaca, ktorý obsahuje písmeno 'r. “(Je to v podstate spôsob, ako si pamätať, že od mája do augusta nejesť ustrice.)

Odporúča: