Logo sk.boatexistence.com

Ako sa vyrába ferochróm?

Obsah:

Ako sa vyrába ferochróm?
Ako sa vyrába ferochróm?

Video: Ako sa vyrába ferochróm?

Video: Ako sa vyrába ferochróm?
Video: Tajomstvo odhalené: Ako sa vyrába treska? 2024, Júl
Anonim

Ferrochróm sa vyrába prevádzaním karbotermickej redukcie železa horčíka a oxidu chrómu pri vysokých teplotách Železo-chrómová zliatina sa vyrába redukciou chrómovej rudy aplikáciou uhlia a koksu. Tento redukčný proces vyžaduje teplo, ktoré pochádza z elektrického oblúka pece.

Ako sa spracováva chróm?

Kovový chróm

Čistý chróm sa vyrába buď tepelnou redukciou Cr2O3 hliníkom alebo elektrolýza roztokov trojmocného chrómu Aluminotermický proces začína pražením jemnej rudy, sódy a vápna na vzduchu pri teplote 1 100 °C (2 000 °F).

Čo je ferochrómová ruda?

Ferrochróm alebo ferrochróm (FeCr) je typ ferozliatiny, tj zliatina chrómu a železa, ktorá vo všeobecnosti obsahuje 50 až 70 % hmotnosti chrómu. Ferochróm sa vyrába karbotermickou redukciou chromitu elektrickým oblúkom.

Aké je zloženie ferochrómu?

Prehľad: Ferochróm (FeCr) je zliatina chrómu a železa obsahujúca 50 % až 70 % chrómu Výrobca nehrdzavejúcej ocele a nástrojovej ocele je najväčším spotrebiteľom ferochrómu a nabíjajte chróm. Je to chróm, ktorý dodáva nerezovej oceli jej pozoruhodnú odolnosť proti korózii.

Kto je najväčším výrobcom ferochrómu?

Južná Afrika je domovom veľkej väčšiny svetových ložísk chromitu a je najväčším producentom ferochrómu a chromitovej rudy.

Odporúča: