Logo sk.boatexistence.com

Pri zdolávaní strmých stúpaní by ste mali?

Obsah:

Pri zdolávaní strmých stúpaní by ste mali?
Pri zdolávaní strmých stúpaní by ste mali?

Video: Pri zdolávaní strmých stúpaní by ste mali?

Video: Pri zdolávaní strmých stúpaní by ste mali?
Video: How To Ride Steep Climbs On A Road Bike | Tips for Tackling Insane Steep Hills 2024, Smieť
Anonim

Skúste mať dostatočnú dynamiku vpred na to, aby ste sa dostali čiastočne alebo dokonca úplne do kopca pred podradením na nižší prevodový stupeň, aby ste si udržali tento výkon. V ideálnom prípade by ste sa mali priblížiť k stúpaniu na štvrtom alebo piatom prevodovom stupni a zrýchľovať auto na približne 80 percent výkonu.

Pri zdolávaní strmých stúpaní by ste mali použiť aký prevodový stupeň na jazdu z kopca?

Z kopca: Používajte prvý prevodový stupeň pri jazde z kopca ako primárny zdroj brzdenia. Brzdenie motorom znamená, že nemusíte toľko používať brzdový pedál, vďaka čomu sa vaše kolesá otáčajú. Ak sa kolesá otáčajú, môžete riadiť, čo je dôležité pri zjazde strmým kopcom.

Čo by ste mali robiť, keď idete dolu strmým kopcom?

Vysvetlenie: Keď idete dolu strmým kopcom vaše vozidlo zrýchli. To vám sťaží zastavenie. Zvoľte nižší prevodový stupeň, aby ste získali viac brzdenia a kontroly motorom. Použite to v kombinácii s opatrným používaním bŕzd.

Pri prudkom stúpaní by ste mali?

Pri stúpaní do strmého kopca udržiavajte stabilnú rýchlosť vyššou silou na plynový pedál. Musíte jazdiť dostatočne pomaly, aby vás brzdy mohli zadržať bez toho, aby ste sa prehriali.

Pri jazde do kopca Čo by ste mali robiť?

Keď smerujete do kopca pri obrubníku, otočte predné kolesá smerom od obrubníka a nechajte vozidlo pomaly cúvať, kým zadná časť predného kolesa nedosadne na obrubník pomocou to ako blok. Z kopca: Keď zastavíte auto smerom dolu kopcom, natočte predné kolesá smerom k obrubníku.

Odporúča: