Logo sk.boatexistence.com

Sú všetky vína moscato šumivé?

Obsah:

Sú všetky vína moscato šumivé?
Sú všetky vína moscato šumivé?

Video: Sú všetky vína moscato šumivé?

Video: Sú všetky vína moscato šumivé?
Video: All About Moscato Wine 2024, Smieť
Anonim

Najznámejším typom vína Moscato je jemne sladké, poloperlivé biele víno s názvom Moscato d'Asti z talianskeho regiónu Piemont, ale existujú rôzne Moscato vína z celého sveta vrátane frizzante, šumivých, tichých, bielych, ružových a dokonca aj červených vín Moscato.

Je víno Moscato vždy šumivé?

Slovo „Moscato“môže vyvolať predstavy sladkého, ružového bublinkového vína, ale technicky je to len talianske slovo pre rodinu hrozna Muscat. V Taliansku a vo svete rastie viacero odrôd a vyrába sa z nich nešumivé, šumivé, sladké a obohatené vína.

Je Moscato to isté ako šumivé víno?

Inými slovami, šampanské, podobne ako Prosecco a Moscato, je druh šumivého vína. Každý iný druh šumivého vína pochádza z iného regiónu. Šampanské pochádza iba z oblasti vo Francúzsku, zatiaľ čo väčšina Prosecco a Moscato sú talianske vína.

Ako zistíte, či je víno šumivé?

Pohár zlého voňajúceho, jemne sýteného vína sa môže stať veľmi príjemným nápojom, ak ho necháte dýchať. Môžete vidieť sýtenie v pohári (nie v obchode), ak na okraji uvidíte malé bublinky. Keď uvidíte tieto bubliny, môžete fľašu nechať otvorenú asi pol hodiny, aby mohla dýchať.

Je Moscato šumivé šampanské?

Brefoot Bubbly Moscato Spumante Champagne dodáva výrazné tóny sladkého pomaranča, marhule a broskyne. S jemným, osviežujúcim záverom sa toto biele šumivé víno dokonale hodí ku korenistým jedlám alebo sladkým dezertom.

Odporúča: