Logo sk.boatexistence.com

Je pre vás melón dobrý?

Obsah:

Je pre vás melón dobrý?
Je pre vás melón dobrý?

Video: Je pre vás melón dobrý?

Video: Je pre vás melón dobrý?
Video: Ja Som Len Z Gumy Macko HD - Long Slovak Version - 10th Anniversary Gummy Bear Song 2024, Júl
Anonim

Vodný melón je prekvapivo zdravé ovocie. Má vysoký obsah vody a tiež dodáva mnoho ďalších dôležitých živín vrátane lykopénu a vitamínu C. Tieto živiny znamenajú, že vodný melón nie je len chutnou nízkokalorickou pochúťkou – je tiež veľmi dobrý pre vaše zdravie.

Je melón dobrý na chudnutie?

Pretože 90 percent hmotnosti vodného melónu tvorí voda, je to jedno najlepšie ovocie na jedenie, ak sa snažíte schudnúť. 100-gramová porcia obsahuje len 30 kalórií. Je tiež skvelým zdrojom aminokyseliny zvanej arginín, ktorá pomáha rýchlo spaľovať tuk.

Čo je zlé na vodnom melóne?

Konzumácia veľkého množstva vodného melónu môže zvýšiť hladinu vody v našom tele. Ak sa nadbytočná voda nevylúči, môže to viesť k zvýšeniu objemu krvi, ďalej k opuchom nôh, vyčerpaniu, slabým obličkám a spol. Môže tiež viesť k strate hladín sodíka v tele.

Čo sa stane, ak zjem melón denne?

Zdravotné riziká

Ak však denne jete veľké množstvo ovocia, môžu sa u vás vyskytnúť problémy z príliš veľkého množstva lykopénu alebo draslíka. Konzumácia viac ako 30 mg lykopénu denne by mohla potenciálne spôsobiť nevoľnosť, hnačku, poruchy trávenia a nadúvanie, podľa American Cancer Society.

Je v melóne veľa cukru?

Vodný melón. stredný kúsok tejto letnej pochúťky má 17 gramov cukru. Ako už názov napovedá, je nabitý vodou a obsahuje špeciálne minerály nazývané elektrolyty, ktoré vaše telo potrebuje na dobitie po nejakom čase na slnku.

Odporúča: