Logo sk.boatexistence.com

Prečo sa vyrábajú kapsuly?

Obsah:

Prečo sa vyrábajú kapsuly?
Prečo sa vyrábajú kapsuly?

Video: Prečo sa vyrábajú kapsuly?

Video: Prečo sa vyrábajú kapsuly?
Video: ANO ang GAMOT sa ARTHRI-TIIS? Usapang RAYUMA with DR.J 2024, Smieť
Anonim

Kapsuly sa ľahšie prehĺtajú a výrobcovia ich používajú, keď sa liek nedá zlisovať do pevnej tablety. Sú tiež užitočné, keď je potrebné zmiešať liek s olejom alebo inou tekutinou, aby sa podporila absorpcia v tele. Zvyčajne je to škrupina alebo nádoba vyrobená zo želatíny, ktorá obsahuje liečivo.

Prečo sú tabletky v kapsulách?

Často sa vyrábajú tak, že nie je také ľahké ich rozdeliť na polovicu alebo rozdrviť ako tablety. V dôsledku toho môže byť pravdepodobnejšie, že sa kapsuly budú užívať podľa plánu. Vyššia absorpcia lieku Kapsuly majú vyššiu biologickú dostupnosť, čo znamená, že do krvného obehu sa pravdepodobne dostane viac lieku.

Z čoho je vyrobená kapsula?

Kapsuly sa skladajú z želatíny (tvrdých alebo mäkkých) a neželatínových obalov, ktoré sa vo všeobecnosti získavajú hydrolýzou kolagénu (kyslá, alkalická, enzymatická alebo tepelná hydrolýza) živočíšneho pôvodu alebo na báze celulózy.

Na čo slúžia kapsuly?

Základnou myšlienkou kapsuly je uzavrieť liečivo alebo aktívnu farmaceutickú zložku (API) bez zápachu, chuti, je elegantné, ľahko sa prehĺta a na naplnenie škrupiny. Dnes existujú dva hlavné typy kapsúl: tvrdá želatínová kapsula a mäkká želatínová kapsula, často nazývaná softshell.

Aký je rozdiel medzi kapsulami a tabletami?

Tableta je vo forme plochých tabliet a kapsula je takmer valcová. Tablety možno rozrezať na dve časti, zatiaľ čo kapsuly nie je možné rozrezať na dve Kapsula pozostáva z prášku alebo želé uzavretej v rozpustnej želatínovej nádobe. Tableta je lisovaný prášok v pevnej forme.

Odporúča: