Logo sk.boatexistence.com

Vyvoláva alkohol strumu?

Obsah:

Vyvoláva alkohol strumu?
Vyvoláva alkohol strumu?

Video: Vyvoláva alkohol strumu?

Video: Vyvoláva alkohol strumu?
Video: Alkohol: prospívá, nebo škodí? 2024, Júl
Anonim

Toto zníženie je spôsobené priamym toxickým účinkom alkoholu na bunky štítnej žľazy. Toxický účinok alkoholu na objem štítnej žľazy však môže byť aj ochranným prvkom proti vzniku strumy – abnormálneho zväčšenia štítnej žľazy.

Môže alkohol ovplyvniť test štítnej žľazy?

Prílišné pitie alkoholu môže znížiť vaše laboratórne výsledky T4 a T3, najmä pri častom intenzívnom používaní. Okrem toho môže tiež znížiť vaše TSH a spôsobiť, že sa budete cítiť symptomatickejšie.

Čo spôsobuje rast strumy?

Najčastejšou príčinou strumy na celom svete je nedostatok jódu v strave. V Spojených štátoch, kde je používanie jodizovanej soli bežné, je struma častejšie spôsobená nadmernou alebo nedostatočnou produkciou hormónov štítnej žľazy alebo uzlinami v samotnej žľaze.

Môže pitie alkoholu spôsobiť hypotyreózu?

Uvádza sa, že umiernené pitie alkoholu znižuje riziko vzniku hypotyreózy Existuje však veľa kontroverzií týkajúcich sa možnej súvislosti medzi pitím alkoholu a rozvojom hypertyreózy. Gravesova choroba, autoimunitná porucha, je najčastejšou príčinou hypertyreózy.

Môže stres spôsobiť strumu štítnej žľazy?

Samotný stres nespôsobí poruchu štítnej žľazy, ale môže stav zhoršiť. Vplyv stresu na štítnu žľazu sa prejavuje spomalením metabolizmu vášho tela. Toto je ďalší spôsob prepojenia stresu a priberania.

Odporúča: