Logo sk.boatexistence.com

Čo je trojitý zámok na dôchodky?

Obsah:

Čo je trojitý zámok na dôchodky?
Čo je trojitý zámok na dôchodky?

Video: Čo je trojitý zámok na dôchodky?

Video: Čo je trojitý zámok na dôchodky?
Video: Silver Akadémia–Takács Józsefné: Pénzgazdálkodás, adósságelkerülés, lakás kialakítása, bűnmegelőzés 2024, Smieť
Anonim

Dôchodkový trojitý zámok, ktorý určuje, o koľko sa každý rok zvýši štátny dôchodok, vláda dočasne pozastavuje, aby zablokovala potenciálne 8% zvýšenie platieb štátnych dôchodkov.

Čo znamená trojitý dôchodok?

Trojitý zámok je záväzkom vlády zvýšiť hodnotu štátneho dôchodku každý rok minimálne o 2,5%. … To znamená, že štátny dôchodok stúpne buď o mieru inflácie, alebo o 2,5 %.

Čo je trojitý dôchodok 2021?

Vláda potvrdila jednoročné pozastavenie „trojitého zámku“pre každoročné zvyšovanie štátnych dôchodkov. „Trojitý zámok“je vzorec používaný na zaručenie zvýšenia príjmov dôchodcov buď o septembrovú mieru inflácie, rast zárobkov, alebo o garantované minimum 2.5 % – podľa toho, čo je väčšie.

Ako sa vypočíta trojitý zámok?

Trojitý zámok je vzorec na zvýšenie, ktorý zvyšuje nový štátny dôchodok (ktorý začal v apríli 2016) a základný štátny dôchodok (podľa systému pred rokom 2016) v súlade s tým, ktorá je vyššia z ročného nárastu cien (meraného indexom spotrebiteľských cien – CPI), priemerného zárobku alebo 2,5 %.

Zostane trojitý zámok?

Ministerka práce a dôchodkov Therese Coffeyová povedala, že trojitý zámok bude pozastavený na roky 2022-2023 Namiesto toho bude štátny dôchodok určený buď mierou inflácie alebo 2,5 %. Povedala, že trojitý zámok bude potom obnovený pre zvyšok tohto parlamentu, čo sa skončí v roku 2024.

Odporúča: