Logo sk.boatexistence.com

Prečo dochádza k aromatizácii?

Obsah:

Prečo dochádza k aromatizácii?
Prečo dochádza k aromatizácii?

Video: Prečo dochádza k aromatizácii?

Video: Prečo dochádza k aromatizácii?
Video: Digiweek 2023: Digitalizácia a automatizácia firemných procesov 🖊️| ANASOFT 2024, Smieť
Anonim

Aromatizácia väčšinou nastáva keď dôjde k veľkému kolísaniu produkcie testosterónu, ako napríklad pri injekčnom podaní anabolických steroidov. Veľké množstvo testosterónu bude ľudské telo vnímať ako nadbytok a dôjde k aromatizácii v snahe vyvážiť nový testosterón vyšším množstvom estrogénu.

Čo spúšťa produkciu estrogénu?

Na konci folikulogenézy sa tekálne bunky luteinizujú a po ovulácii vytvoria žlté teliesko. (b) Bunkovo špecifická syntéza estrogénu vo vaječníku. Produkcia estrogénov začína syntézou pregnenolónu z cholesterolu, katalyzovanou enzýmom štiepiacim bočný reťazec cytochrómu P450 (P450scc).

Čo spôsobuje aromatizáciu testosterónu?

Aromatizácia nastáva, keď aromatázový komplex premieňa C19 androgénne substráty na C18 estrogény v troch po sebe nasledujúcich reakciách: (1) hydroxylácia (2) oxidácia a (3) demetylácia.

Čo spôsobuje zvýšenú aktivitu aromatázy?

Preskupenia genetického materiálu zahŕňajúce gén CYP19A1 spôsobujú syndróm nadbytku aromatázy. Gén CYP19A1 poskytuje pokyny na výrobu enzýmu nazývaného aromatáza. Tento enzým premieňa triedu hormónov nazývaných androgény, ktoré sa podieľajú na mužskom pohlavnom vývoji, na rôzne formy estrogénu.

Čo je aromatizácia hormónov?

Abstrakt. Cieľ: Aromatizácia je biochemický proces, v ktorom aromatáza katalyzuje premenu testosterónu na estradiol, základnú cestu pre syntézu estrogénov. Keď sa zvýši, môže viesť k hyperestrogenizmu, dobre známemu rizikovému faktoru pre gynekologické rakoviny.

Odporúča: