Logo sk.boatexistence.com

Sú energetické nápoje zdravé?

Obsah:

Sú energetické nápoje zdravé?
Sú energetické nápoje zdravé?

Video: Sú energetické nápoje zdravé?

Video: Sú energetické nápoje zdravé?
Video: Are energy drinks safe? 2024, Smieť
Anonim

Nie. Nemajú žiadne zdravotné prínosy. To, čo majú, je veľké množstvo kofeínu a cukru. Pitie príliš veľkého množstva kofeínu môže zvýšiť váš krvný tlak a srdcový tep a spôsobiť úzkosť a nespavosť.

Sú pre vás energetické nápoje dobré?

Narastajúce množstvo vedeckých dôkazov ukazuje, že energetické nápoje môžu mať vážne zdravotné účinky, najmä u detí, tínedžerov a mladých dospelých. V niekoľkých štúdiách sa zistilo, že energetické nápoje zlepšujú fyzickú vytrvalosť, ale existuje menej dôkazov o akomkoľvek účinku na svalovú silu alebo silu.

Je pre vás jeden energetický nápoj denne zlý?

Podľa odborníkov zdraví dospelí by mali obmedziť príjemenergetického nápoja na približne jednu plechovku denne, pretože sú nabití syntetickým kofeínom, cukrom a inými nepotrebnými prísadami, ktoré môžu robiť viac škody ako úžitku.

Ako bezpečné sú energetické nápoje?

Americká asociácia nápojov hovorí, že „kofeín je kofeín“a na tom, odkiaľ ho získate, v skutočnosti nezáleží. Táto priemyselná skupina hovorí, že energetické nápoje sú bezpečné, ak ich pijete s mierou.

Pokazia energetické nápoje vaše telo?

Možno už viete, že energetické nápoje môžu pokaziť váš spánok, pribrať na váhe alebo dokonca zvýšiť váš krvný tlak. Zastrešujúce dôkazy však naznačujú, že môžu viesť k zneužívaniu návykových látok, problémom duševného zdravia, vyššiemu riziku cukrovky, zubnému kazu a poškodeniu obličiek.

Odporúča: