Logo sk.boatexistence.com

Prečo je pasívne fajčenie nebezpečnejšie?

Obsah:

Prečo je pasívne fajčenie nebezpečnejšie?
Prečo je pasívne fajčenie nebezpečnejšie?

Video: Prečo je pasívne fajčenie nebezpečnejšie?

Video: Prečo je pasívne fajčenie nebezpečnejšie?
Video: Fajčenie a jeho vplyv na zdravie 2024, Smieť
Anonim

Pasívne fajčenie znamená vdychovanie tabakového dymu iných ľudí. Pasívne fajčenie zvyšuje riziko respiračných ochorení u detí vrátane astmy, bronchitídy a zápalu pľúc. Ak žijete s niekým, kto fajčí, máte vyššie riziko chorôb, ako je rakovina pľúc, srdcové choroby a mŕtvica.

Je aktívne alebo pasívne fajčenie škodlivejšie?

Sme si vedomí rizík, ktoré so sebou fajčenie prináša, no málokto vie, aké nebezpečné môže byť aj pasívne fajčenie. „Dym, ktorý sa spáli na konci cigarety alebo cigary, v skutočnosti obsahuje viac škodlivých látok ako dym vdýchnutý fajčiarom, pretože neexistuje žiadny filter, cez ktorý by prešiel.

Čo je horšie pasívne fajčenie alebo fajčenie?

Keď priatelia a rodina dýchajú váš pasívny fajčenie – to, čomu hovoríme pasívne fajčenie – je to pre nich nielen nepríjemné, ale môže to poškodiť aj ich zdravie Ľudia, ktorí dýchajú Pravidelné pasívne fajčenie má väčšiu pravdepodobnosť, že dostane rovnaké choroby ako fajčiari, vrátane rakoviny pľúc a srdcových chorôb.

Prečo je pasívne fajčenie nebezpečnejšie ako prvé?

Tekutiny ako krv a moč u nefajčiarov môžu mať pozitívny test na nikotín, oxid uhoľnatý a formaldehyd. Čím dlhšie ste vystavení pasívnemu fajčeniu, tým väčšie je riziko vdýchnutia týchto toxických chemikálií K vystaveniu pasívnemu fajčeniu dochádza všade, kde by niekto mohol fajčiť.

Je zlé byť pasívnym fajčiarom?

Pasívne fajčenie vystavuje ľudí vyššiemu riziku chorôb súvisiacich s fajčením Je jasné, že pasívne fajčenie môže spôsobiť rakovinu pľúc, srdcové choroby a mŕtvicu. Môže tiež zvýšiť riziko niektorých iných typov rakoviny a závažného stavu pľúc nazývaného chronická obštrukčná choroba pľúc (CHOCHP).

Odporúča: