Logo sk.boatexistence.com

Pomôže kapsaicín schudnúť?

Obsah:

Pomôže kapsaicín schudnúť?
Pomôže kapsaicín schudnúť?

Video: Pomôže kapsaicín schudnúť?

Video: Pomôže kapsaicín schudnúť?
Video: 6 Tips to Super Easily Stimulate Your Fat Burning 💥 (Surprising) 🤯 2024, Smieť
Anonim

Výsledky štúdie naznačujú, že pridanie kapsaicínu do vašej stravy môže potlačiť chuť do jedla. To môže viesť k zníženiu kalorického príjmu a zvýšeniu úbytku hmotnosti.

Spaľuje kapsaicín brušný tuk?

Okrem toho 12-týždňová štúdia na 80 ľuďoch s mierne zvýšeným indexom telesnej hmotnosti (BMI) spojená s doplnením 6 mg kapsaicínu denne na zníženie brušného tuku (12). Zdá sa, že kapsaicín tiež potláča chuť do jedla, čo vám môže pomôcť znížiť príjem kalórií počas dňa (13).

O koľko kapsaicín urýchľuje metabolizmus?

Štúdie vo všeobecnosti ukázali, že jedlo obsahujúce pikantné jedlo, ako je miska čili, môže v priemere dočasne zvýšiť metabolizmus o asi o 8 percent oproti normálnej rýchlosti človeka, suma považovaná za pomerne zanedbateľnú. Ale okrem mierneho zrýchlenia metabolizmu môžu korenené jedlá tiež zvýšiť pocity sýtosti.

Spaľuje kapsaicín tuk?

Kapsaicín je to, čo robí chilli papričky tak horké. Chemický bratranec kapsaicínu, tiež v paprike, jazyk nepopáli. Dobrá správa pre ľudí s diétou: Spaľuje tuky.

Potláča kapsaicín chuť do jedla?

Iné štúdie zistili, že kapsaicín, zložka, ktorá dáva chilli papričkám ich horkosť, môže znížiť hlad a zvýšiť výdaj energie – spaľovanie kalórií.

Odporúča: