Logo sk.boatexistence.com

Bude plazmová rezačka rezať liatinu?

Obsah:

Bude plazmová rezačka rezať liatinu?
Bude plazmová rezačka rezať liatinu?

Video: Bude plazmová rezačka rezať liatinu?

Video: Bude plazmová rezačka rezať liatinu?
Video: Теперь консервные банки станут дефицитом! Это может тебе пригодится. 2024, Smieť
Anonim

Plazma zvyčajne vyžaduje zdroj stlačeného vzduchu a značné množstvo elektrickej energie. … Jednou z najväčších výhod plazmy je schopnosť rezať neželezné kovy, ako je hliník, nehrdzavejúca oceľ a liatina, materiály, ktoré sa v mnohých aplikáciách stávajú bežnejšími.

Viete rezať odliatok plazmovou rezačkou?

Liatinu môžete rezať plazmovým rezacím horákom, ale toto nie je najlepšia metóda. Ak potrebujete rezať liatinu, najlepšie je použiť zaskakovaciu frézu alebo nástroj s diamantovým kotúčom.

Aký je najlepší spôsob rezania liatiny?

Pri rezaní plnej liatiny je však píla alebo rezací nástroj s diamantovým pílovým kotúčom tou najlepšou voľbou na rovný rez.

Aké kovy nemožno rezať plazmovou rezačkou?

Pretože materiál musí byť elektricky vodivý, aby reagoval na ionizovaný plyn prichádzajúci z horáka, nevodivé materiály nemožno spracovávať plazmovým rezaním. Plazmové rezačky napríklad nedokážu rezať drevo, sklo a plasty alebo slabo vodivé kovy ako mangán, olovo, volfrám a cín

Aké kovy môžete rezať plazmovou rezačkou?

To znamená, že plazmové rezanie sa používa iba pre materiály, ktoré sú vodivé, predovšetkým mäkká oceľ, nehrdzavejúca oceľ a hliník. Ale veľa iných kovov a zliatin je tiež vodivých, ako napríklad meď, mosadz, titán, monel, inconel, liatina atď.

Odporúča: