Logo sk.boatexistence.com

Prečo sú pre vás lepšie ohrievané cestoviny?

Obsah:

Prečo sú pre vás lepšie ohrievané cestoviny?
Prečo sú pre vás lepšie ohrievané cestoviny?

Video: Prečo sú pre vás lepšie ohrievané cestoviny?

Video: Prečo sú pre vás lepšie ohrievané cestoviny?
Video: Метро Одесса. Лосось по Цене Карася. Акции на Продукты. Липован Карась 2024, Smieť
Anonim

Keď cestoviny vychladnú, vaše telo ich strávi inak, čo spôsobí, že sa vstrebe menej kalórií a zníži sa hladina glukózy v krvi. A ohrievanie je ešte lepšie – znižuje nárast hladiny glukózy v krvi o neuveriteľných 50 percent.

Sú pre vás zvyšné cestoviny lepšie?

Ak si uvaríte cestoviny a necháte ich vychladnúť, vaše telo ich strávi ako vlákninu namiesto sacharidov. No podľa rôznych odborníkov malo varenie, chladenie a následné ohrievanie cestovín ešte dramatickejší efekt. V skutočnosti znížilo zvýšenie hladiny glukózy v krvi o 50 percent

Je pre vás ohrievanie cestovín lepšie?

Štúdia zistila, že ochladzovanie a zahrievanie cestovín robí cestoviny odolnejšie voči enzýmom v črevách, ktoré rozkladajú sacharidy a uvoľňujú glukózu.

Znižuje oplachovanie cestovín sacharidy?

Na začiatok, neexistuje žiadne skutočné kulinárske opodstatnenie na oplachovanie cestovín. Tečúca voda cez vaše uvarené cestoviny opláchne škrobové nahromadenie, ktoré sa tvorí okolo vašich cestovinových rezancov, keď pri varení uvoľňujú škrob do vriacej vody.

Ako znížite glykemický index cestovín?

Hľadajte celozrnné cestoviny alebo cestoviny obohatené o bielkoviny, ktoré majú tendenciu mať nižší glykemický index, alebo si vyberte cestoviny, ktoré sú plnené syrom, kuracím mäsom a/alebo zeleninou celkovo nižšia glykemická záťaž. Na posedenie nezjedzte viac ako 1 šálku varených cestovín.

Odporúča: