Logo sk.boatexistence.com

Prečo je cfl lepšia ako žiarovka?

Obsah:

Prečo je cfl lepšia ako žiarovka?
Prečo je cfl lepšia ako žiarovka?

Video: Prečo je cfl lepšia ako žiarovka?

Video: Prečo je cfl lepšia ako žiarovka?
Video: УЖАСЫ НОЧЬЮ С ДЕМОНОМ В КВАРТИРЕ СЕАНС ЭГФ 2024, Smieť
Anonim

CFL sú až štyrikrát efektívnejšie ako klasické žiarovky 100-wattovú žiarovku môžete nahradiť 22-wattovou CFL a získate rovnaké množstvo svetla. CFL spotrebujú o 50 až 80 percent menej energie ako žiarovky. … Môžete prispieť k zníženiu emisií uhlíka prechodom na CFL.

Prečo je CFL LED lepšia ako žiarovka?

LED diódy vyžarujú veľmi málo tepla. Na rozdiel od toho, žiarovky uvoľňujú 90% svojej energie ako teplo, CFL uvoľňujú asi 80% svojej energie ako teplo, podľa Energy.gov. Ďalšou výhodou LED svetla je, že LED, pretože vyžarujú svetlo v určitom smere, nepotrebujú difúzory alebo reflektory, ktoré zachytávajú svetlá

Prečo sú CFL žiarovky zlé?

Zlé: Žiarivky a CFL žiarovky obsahujú malé množstvo ortuti (asi 4 mg) – ktorá je toxická pre náš nervový systém, pľúca a obličky. Pokiaľ žiarovky zostanú neporušené, ortuť nie je hrozbou To znamená, že so žiarovkami by sa malo zaobchádzať správne, aby sa predišlo rozbitiu.

Prečo sú CFL žiarovky efektívnejšie?

Účinnosť – Kým klasické žiarovky a kompaktné žiarivky generujú väčšinu svojej energie teplom, LED diódy sú chladné na dotyk – čo znamená menej plytvania energiou. Znamená to tiež, že vaša klimatizácia nebude musieť bežať tak vysoko v horúcom počasí.

Aké sú výhody CFL?

Výhody CFL

  • Šetrite energiu. CFL spotrebujú približne 1/4 energie ako klasické žiarovky. …
  • Ušetrite peniaze. Ako je uvedené vyššie, CFL môžu ušetriť značné množstvo energie. …
  • Šetrite životné prostredie. …
  • Získajte viac svetla.

Odporúča: