Logo sk.boatexistence.com

Má sa cabernet sauvignon podávať vychladený?

Obsah:

Má sa cabernet sauvignon podávať vychladený?
Má sa cabernet sauvignon podávať vychladený?

Video: Má sa cabernet sauvignon podávať vychladený?

Video: Má sa cabernet sauvignon podávať vychladený?
Video: 🍣 🎌 Попробуйте эти уникальные суши в обертке с прошутто с мясом и сливочным сыром 🍣 🎌 2024, Smieť
Anonim

Vo všeobecnosti je ideálna teplota pre plné červené ako Cabernet Sauvignon a Malbec 60-65 stupňov Fahrenheita Je to rovnaké pre obohatené vína ako portské, Marsala, a Madeiru. Svetlejšie červené, ako je Pinot Noir, Gamay a Grenache, je lepšie podávať o niečo chladnejšie ako pri 55 stupňoch.

Podávate Cabernet Sauvignon teplý alebo studený?

Červené s plným telom, ako sú Cabernet Sauvignon, Syrah a Zinfandel sa najlepšie podávajú medzi 59 – 68° F. Možno si hovoríte, že na to nie je príliš chladno červené víno? Víno bude chutiť oveľa lepšie chladnejšie a majte na pamäti, že vína majú tendenciu sa zohriať aj v pohári!

Mám dať Cabernet Sauvignon do chladničky?

Vína s plnším telom a trieslovinami ako Bordeaux a Napa Cabernet Sauvignon chutia lepšie teplejšie, takže uchovávajte ich v chladničke na 45 minút Červené víno, ktoré je príliš studené, chutí matne, ale keď príliš teplé, je to ochabnuté a alkoholické. … Víno by malo byť len zriedka chladnejšie ako 45 °F, pokiaľ to nie sú verandové poundy v horúcom dni.

Chlaďte Cabernet Sauvignon po otvorení?

Pokiaľ ide o červené víno, pretože jeho vlastnosti sú lepšie vyjadrené pri vyšších teplotách, akákoľvek forma chladenia sa môže zdať ako faux pas. Ale nemali by ste sa báť skladovať otvorené červené víno v chladničke Chladnejšie teploty spomaľujú chemické procesy vrátane oxidácie.

Ako sa má Cabernet Sauvignon podávať?

Je dôležité podávať Cabernet Sauvignon správnym spôsobom, čo zahŕňa otvorenie fľaše jednu až tri hodiny pred pitím. Je tiež dôležité podávať víno pri izbovej teplote alebo len trochu vychladené… Na urýchlenie procesu a odstránenie sedimentov z vína môžete použiť aj dekantér.

Odporúča: