Logo sk.boatexistence.com

Používajú semafory rušné čakanie?

Obsah:

Používajú semafory rušné čakanie?
Používajú semafory rušné čakanie?

Video: Používajú semafory rušné čakanie?

Video: Používajú semafory rušné čakanie?
Video: Dedicated Left Turn Traffic Light 2024, Smieť
Anonim

Implementácia: Hlavnou nevýhodou semaforu je vyžaduje zaneprázdnené čakanie Zaneprázdnené čakanie mrhá CPU cyklami, ktoré by mohol produktívne využiť nejaký iný proces. Tento typ semaforu sa tiež nazýva spinlock, pretože proces sa točí pri čakaní na uzamknutie.

Majú semafory čakacie rady?

Implementácia semaforuSemafory môžu byť implementované v operačnom systéme prepojením so stavom procesu a plánovacími frontami: vlákno, ktoré je zablokované na semafore, sa presunie z behu na čakanie (čakanie špecifické pre semafor fronta).

Používajú mutexy rušné čakanie?

Štandardné versus rotujúce mutexy:

Nečinné čakanie: vlákno čakajúce na uzamknutie mutexu je zablokované v stave čakania, ako je vysvetlené v kapitole 2. Uvoľní CPU, ktoré potom možno použiť na spustenie ďalšieho vlákna. … Zaneprázdnené čakanie, nazývané aj čakanie na rotáciu, v ktorom vlákno čakajúce na uzamknutie mutexu neuvoľní CPU

Aký je rozdiel medzi semaforom a mutexom?

Mutex je objekt, ale semafor je celočíselná premenná. … Objekt mutex umožňuje viacerým procesným vláknam prístup k jednému zdieľanému zdroju, ale iba jednému naraz. Na druhej strane, semafor umožňuje viacerým procesným vláknam pristupovať ku konečnej inštancii zdroja, kým nebude dostupný.

Aké sú hlavné problémy semaforov?

Klasické problémy synchronizácie s riešením Semafor

  • Problém s obmedzenou vyrovnávacou pamäťou (alebo producent-spotrebiteľ): Problém s obmedzenou vyrovnávacou pamäťou sa tiež nazýva problém producenta a spotrebiteľa. …
  • Problém stravovacích filozofov: …
  • Problém čitateľov a spisovateľov: …
  • Problém so spánkovým holičom:

Odporúča: