Logo sk.boatexistence.com

Je v poriadku piť elektrolyty každý deň?

Obsah:

Je v poriadku piť elektrolyty každý deň?
Je v poriadku piť elektrolyty každý deň?

Video: Je v poriadku piť elektrolyty každý deň?

Video: Je v poriadku piť elektrolyty každý deň?
Video: Любовь и Голуби. Вкуснейший плов. Рецепт Одесской ухи из печени бычков 2024, Smieť
Anonim

Zatiaľ čo je zbytočné neustále piť nápoje obohatené o elektrolyty, môžu byť prospešné pri dlhotrvajúcom cvičení, v horúcom prostredí alebo ak máte vracanie alebo hnačku.

Ako často by som mal piť elektrolyty?

Udržiavanie hladín elektrolytov

Jones odporúča vypiť asi dve šálky tekutín dve hodiny pred akoukoľvek fyzickou aktivitou. Potom skúste počas fyzickej aktivity vypiť 4 až 6 uncí každých 15 až 20 minút.

Čo sa stane, ak pijete elektrolyty každý deň?

Ale ako všetko, aj príliš veľa elektrolytov môže byť nezdravých: Priveľa sodíka, formálne označovaného ako hypernatriémia, môže spôsobiť závraty, vracanie a hnačku. Príliš veľa draslíka, známeho ako hyperkaliémia, môže ovplyvniť funkciu obličiek a spôsobiť srdcovú arytmiu, nevoľnosť a nepravidelný pulz.

Koľko elektrolytov by ste mali vypiť denne?

Na udržanie normálnych telesných zásob a normálnej koncentrácie v plazme a intersticiálnej tekutine môže byť potrebný príjem okolo 40 mEq/deň (Sebastian et al., 1971). Zdá sa teda, že minimálna požiadavka je približne 1 600 až 2 000 mg (40 až 50 mEq) za deň

Čo sa stane, ak vypijete príliš veľa vody s elektrolytom?

Nadmerná hydratácia môže viesť k intoxikácii vodou. K tomu dochádza, keď sa množstvo soli a iných elektrolytov vo vašom tele príliš zriedi. Hyponatrémia je stav, pri ktorom sa hladiny sodíka (soli) nebezpečne znížia.

Odporúča: