Mali by ste uvariť chayote?

Obsah:

Mali by ste uvariť chayote?
Mali by ste uvariť chayote?

Video: Mali by ste uvariť chayote?

Video: Mali by ste uvariť chayote?
Video: The SHOCKING Truth About Eating Eggs Daily [Heart & Artery Disease] 2024, Október
Anonim

Svetlozelené tekvice chayote majú jemnú šupku a jemne sladkú dužinu, ktorá sa hodí k slaným aj sladkým jedlám a varenie je jedným z najlepších spôsobov, ako vyniknúť jej chuť.

Musíte uvariť chayote?

Chayote má jemnú chuť a pevnú dužinu, čo umožňuje jeho použitie v mnohých aplikáciách, kde prevezme okolité chute. Varenie je jednoduchý spôsob prípravy a zmäkčenia mäsa z chayote.

Ako dlho trvá variť chayote?

Chayote sa dá variť rovnako ako akúkoľvek tekvicu: varením, parou, pečením alebo dokonca grilovaním. Vďaka svojej hustej dužine trvá varenie chayote prekvapivo dlho – 30 až 40 minútcelý jeden v pare alebo varení, šesť až osem minút uvarenie nakrájaného a alebo 20 minút 30 minút na pečenie plátkov chayote.

Ako zjemníte chayote?

Polovičky tekvice chayote môžete zjemniť krátkym povarením: Vložte ich lícom nadol do rajnice alebo zapekacej misy naplnenej 1/2-palcovou vodou; pečieme ich v 375-stupňovej rúre 20 minút. Alebo ich položte na tanier vhodný do mikrovlnnej rúry naplnený 1/2-palcovým vodou.

Ako viete, kedy je chayote uvarený?

Nechajte čajote variť na vysokej teplote asi 8 minút. Menšie kúsky tekvice sa uvaria rýchlejšie, ale hotovosť môžete vyskúšať prepichnutím mäsa vidličkou. Chayote by mal byť jemný, ale stále mierne pevný.

Odporúča: