Logo sk.boatexistence.com

Čo je cca v Kanade?

Obsah:

Čo je cca v Kanade?
Čo je cca v Kanade?

Video: Čo je cca v Kanade?

Video: Čo je cca v Kanade?
Video: THC vs CBD: What's In Your Weed? 2024, Smieť
Anonim

Tento ročný odpočet sa nazýva príspevok na kapitálové náklady (CCA). … Pri výpočte čistého príjmu z podnikania alebo profesijného príjmu za rok, v ktorom ste nehnuteľnosť nadobudli, nemôžete odpočítať celé náklady na odpisovateľný majetok.

Ako sa vypočítava kanadská CCA?

Ako vypočítať CCA

  1. Prvý rok 250 USD (polovica z 500 USD) x 20 %=nárok na výdavky 50 USD. Na budúci rok tak zostane hodnota 450 $.
  2. Druhý rok 450 $ x 20 %=nárok na výdavky vo výške 90 $. Na budúci rok tak zostane hodnota 360 USD.
  3. Tretí rok 360 $ x 20 %=nárok na výdavky vo výške 72 $. …
  4. Pokračovať v odpisovaní stola týmto spôsobom, kým nebudete na 0 $.

Ako funguje CCA?

Capital Cost Allowance je v podstate vymyslený daňový výraz na uplatnenie odpisov obchodného majetku. … CCA je nenávratný daňový odpočet, ktorý znižuje dlžné dane tým, že umožňuje odpočítať náklady na majetok súvisiaci s podnikaním od príjmu počas predpísaného počtu rokov.

Koľko CCA si môžem nárokovať?

V žiadnom danom roku si nemusíte nárokovať maximálnu výšku CCA. Môžete si nárokovať akúkoľvek sumu, ktorú chcete, od nuly po maximum povolené pre daný rok. Ak nemusíte platiť daň z príjmu za rok, možno si nebudete chcieť uplatniť CCA. Nárokovanie CCA znižuje zostatok triedy o množstvo nárokovaného CCA.

Čo je CCA, ako sa vypočítava?

Postup výpočtu CCA je rovnaký pre obe formy. … Ak chcete vypočítať CCA, uveďte všetky ďalšie odpisovateľné nehnuteľnosti, ktoré vaša firma tento rok kúpila Potom určite, koľko z obstarávacej ceny každej nehnuteľnosti si môžete uplatniť ako odpočet dane z príjmu pripísaním triedy CCA pre každý typ nehnuteľnosti.

Odporúča: