Logo sk.boatexistence.com

Čo je to laténová panvica?

Obsah:

Čo je to laténová panvica?
Čo je to laténová panvica?

Video: Čo je to laténová panvica?

Video: Čo je to laténová panvica?
Video: Learn Slovak: Čo je v kuchyni? 2024, Júl
Anonim

"Latten" tiež označuje typ pocínovania na železe (alebo možno na inom základnom kove), ktorý je známy ako biely latén; a čierny latén sa vzťahuje na laténovú mosadz, ktorá je mosadz vyfrézovaná na tenké platne alebo plechy. Výraz "latten" sa tiež používa zriedkavo na označenie zliatin olova.

Čo je latten zliatina?

Bledožltý kov pripomínajúci mosadz, v skutočnosti zliatina medi a cínu, často používaná na stredoveké pohrebné pomníky (takzvané „mosadze“v kostoloch, ktoré sú vyrezané, farebné a vykladané kamennými doskami).

Čo znamená latten?

: žltá zliatina identická s mosadzou alebo sa jej podobajúca na mosadz zvyčajne tepanú do tenkých plechov a predtým sa často používala na kostolné náčinie.

Z čoho sa vyrába mosadz?

Mosadz, zliatina medi a zinku, má historický a trvalý význam pre svoju tvrdosť a spracovateľnosť. Najstaršia mosadz, nazývaná kalamínová mosadz, pochádza z neolitu; pravdepodobne vznikla redukciou zmesí zinkových a medených rúd.

Aké kovy sú v bronze?

Bronz, zliatina tradične zložená z medi a cínu. Bronz má mimoriadny historický význam a stále nachádza široké uplatnenie.

Odporúča: