Logo sk.boatexistence.com

Čo je subsíran železitý?

Obsah:

Čo je subsíran železitý?
Čo je subsíran železitý?

Video: Čo je subsíran železitý?

Video: Čo je subsíran železitý?
Video: Ferrous Sulfate Nursing Considerations, Side Effects, Mechanism of Action Pharmacology for Nurses 2024, Apríl
Anonim

Roztok subsíranu železitého je styptický alebo hemostatický prostriedok používaný po povrchových biopsiách kože. Roztok subsíranu železitého je známy aj ako zásaditý roztok síranu železitého alebo Monselov roztok. Má uznávaný vzorec publikovaný v United States Pharmacopeia 29.

Na čo sa používa subsíran železitý?

Síran železitý je typická alebo hemostatická látka, ktorá spôsobuje aglutináciu povrchových proteínov, čo vedie k lokálnej hemostáze. Má chemický vzorec Fe4(OH)2(SO4)5. Používa sa po povrchových biopsiách kože.

Na čo sa Monsel's používa?

Monsel's Solution sa používa na zastavenie krvácania po lekárskych zákrokoch, ako je kolposkopia a biopsia.

Čo je pasta Monsels?

Čo je to Monselova pasta? Monselova pasta je hustá, lepkavá, rýchlo pôsobiaca zlúčenina, ktorá sa používa na prekrytie krvácajúcich oblastí na krčku maternice, aby sa zastavil prietok krvi. Môže byť užitočná po kryoterapii, punčovej biopsii a slučkovej elektrochirurgickej excízii (LEEP).

Ako funguje riešenie Monsel?

Monselov roztok má kyslé pH, o ktorom sa predpokladá, že prispieva k jeho hemostatickým vlastnostiam vyvolávajúcim precipitáciu proteínov v cievach a oxidáciu [51]. Monselov roztok je účinný po biopsiách punčom alebo holením, ale používa sa menej často kvôli svojmu tetovaciemu efektu na koži.

Odporúča: