Logo sk.boatexistence.com

Prečo je možné dobíjať dobíjacie články?

Obsah:

Prečo je možné dobíjať dobíjacie články?
Prečo je možné dobíjať dobíjacie články?

Video: Prečo je možné dobíjať dobíjacie články?

Video: Prečo je možné dobíjať dobíjacie články?
Video: How rechargeable batteries work 2024, Smieť
Anonim

Nabíjateľné batérie uchovávajú energiu prostredníctvom reverzibilnej chemickej reakcie, ktorá umožňuje opätovné uchovanie nabitia po vybití batérie.

Dajú sa elektrické články dobíjať?

Primárny článok alebo batéria je jeden ktorý sa nedá jednoducho nabiť po jednom použití a po vybití sa zlikviduje. Väčšina primárnych článkov využíva elektrolyty, ktoré sú obsiahnuté v absorpčnom materiáli alebo v separátore (t. j. žiadny voľný alebo tekutý elektrolyt), a preto sa nazývajú suché články.

Prečo možno nabíjateľné batérie dobíjať?

Dochádza k pohybu elektrónov z externého zdroja energie k anóde. Na druhej strane sú z katódy odstránené elektróny. Opäť sa elektróny viažu na ión v anóde, čím umožňujú dobíjanie batérie.

Prečo je možné dobíjať alkalické batérie?

Keďže je alkalická batéria normálne utesnená, môže v nej vzniknúť veľmi vysoký tlak To môže pretrhnúť tesnenie, čo môže mať za následok vytečenie obsahu alebo dokonca výbuch. Nabíjateľné batérie vrátane RAM (nabíjateľné alkalické mangánové) batérie sú špeciálne navrhnuté tak, aby pomohli znížiť toto riziko.

Ako sa dajú nabíjať batérie?

V dobíjateľnej batérii je však reakcia reverzibilná. Keď sa na sekundárny článok aplikuje elektrická energia z vonkajšieho zdroja, tok záporných elektrónov na kladný, ku ktorým dochádza počas vybíjania, sa obráti a náboj článku sa obnoví.

Odporúča: