Logo sk.boatexistence.com

Potrebuje marxizmus veľké písmeno?

Obsah:

Potrebuje marxizmus veľké písmeno?
Potrebuje marxizmus veľké písmeno?

Video: Potrebuje marxizmus veľké písmeno?

Video: Potrebuje marxizmus veľké písmeno?
Video: Городской дождь_Рассказ_Слушать 2024, Smieť
Anonim

Všeobecné výrazy popisujúce politické hnutia a ich prívržencov sú písané malými písmenami, pokiaľ nie sú odvodené od vlastných podstatných mien: fašizmus, fašista. demokracia. Marxista.

Mali by sa marxisti písať veľkými písmenami?

Pokiaľ nie sú odvodené od vlastných podstatných mien, nepoužívajte veľké písmená pre politické a ekonomické filozofie. Príklady: demokracia, kapitalista, komunizmus, marxista.

Potrebujú teórie veľké písmená?

Vo všeobecnosti platí, že nepíšte slová v názvoch teórií veľkými písmenami. Kapitalizujte iba mená ľudí, napríklad Gardnerova teória viacnásobnej inteligencie a teória kognitívneho učenia.

Čo myslel Marx pod kapitálom?

V marxistickej ekonómii je kapitál peniaze používané na nákup niečoho, len aby ste to znova predali a dosiahli zisk… Pre Marxa kapitál existuje iba v rámci procesu ekonomického obehu (reprezentovaného M-C-M') a vytvoril základ ekonomického systému kapitalizmu.

Potrebuje kapitalizmus veľké písmeno?

Kapitalizmus je podstatné meno a predstavuje politický koncept alebo ideológiu. Kapitalizmus vo väčšine prípadov nie je názov strany alebo skupiny ľudí, takže nemôže byť vlastným menom. Preto kapitalizmus je napísaný malými písmenami.

Odporúča: