Logo sk.boatexistence.com

Čo povedal Ježiš pred vzostupom?

Obsah:

Čo povedal Ježiš pred vzostupom?
Čo povedal Ježiš pred vzostupom?

Video: Čo povedal Ježiš pred vzostupom?

Video: Čo povedal Ježiš pred vzostupom?
Video: What is the Ascension of Jesus? Why is it important? 2024, Smieť
Anonim

Evanjelium podľa Jána obsahuje tri odkazy na nanebovstúpenie v Ježišových vlastných slovách: „ Nik nevystúpil do neba, iba ten, kto zostúpil z neba, syn človeka“(Ján 3:13); "Čo keby ste (učeníci) videli syna človeka vystupovať tam, kde bol predtým?" (Ján 6:62); a Márii Magdaléne po jeho zmŕtvychvstaní: „Urob…

Aká bola Ježišova slávna línia?

Ja som Cesta, Pravda a Život. Nikto neprichádza k Otcovi, iba cezo mňa. A vedzte, že som vždy s vami; áno, až do konca vekov. Lebo čo osoží človeku, keď získa celý svet a utrpí stratu svojej duše?

Čo povedal svojim apoštolom tesne pred svojím vystúpením do neba?

Aký príkaz dal Ježiš apoštolom tesne pred svojím Vstúpením do neba? Učiť „dobrú správu“, že Ježiš zomrel na kríži a zachránil nás od hriechu. Ako Cirkev počas storočí napĺňala tento príkaz?

Čo sa stane po vzkriesení Ježiša?

Po vzkriesení Ježiš je zobrazený ako hlásajúci „večnú spásu“prostredníctvom učeníkov a následne povolaný apoštolov do Veľkého poverenia, ako je opísané v Matúšovi 28:16– 20, Marek 16:14–18, Lukáš 24:44–49, Skutky 1:4–8 a Ján 20:19–23, v ktorých učeníci dostali výzvu „nechať svet…

Kedy bol Ježiš vzatý hore?

Nanebovstúpenie, v kresťanskej viere, výstup Ježiša Krista do neba 40. deň po jeho zmŕtvychvstaní (Veľká noc sa považuje za prvý deň).

Odporúča: