Logo sk.boatexistence.com

Je heterocyklus slovo?

Obsah:

Je heterocyklus slovo?
Je heterocyklus slovo?

Video: Je heterocyklus slovo?

Video: Je heterocyklus slovo?
Video: Гетероциклы часть 1: фуран, тиофен и пиррол 2024, Smieť
Anonim

het·er·o·cy·clic. adj. Obsahujúce viac ako jeden druh atómov spojených do kruhu. het′er·o·cy′cle (-sī′kəl) n.

Aký je význam heterocyklu?

heterocyklická zlúčenina, tiež nazývaná heterocyklus, ktorákoľvek z hlavnej triedy organických chemických zlúčenín charakterizovaná skutočnosťou, že niektoré alebo všetky atómy v ich molekulách sú spojené do kruhov obsahujúcich aspoň jeden atóm prvok iný ako uhlík (C).

Čo znamená esterifikované?

Esterifikácia je chemická reakcia, ktorá tvorí aspoň jeden ester (=typ zlúčeniny produkovanej reakciou medzi kyselinami a alkoholmi) Estery vznikajú, keď sa kyseliny zahrievajú s alkoholmi v proces nazývaný esterifikácia. Ester môže byť vyrobený esterifikačnou reakciou karboxylovej kyseliny a alkoholu.

Čo znamená heterocyklické kruhy?

Definície heterocyklického kruhu. kruh atómov viac ako jedného druhu; najmä kruh uhlíkových atómov obsahujúci aspoň jeden atóm, ktorý nie je uhlík. synonymá: heterocyklus.

Je fenol homocyklický?

Fenol je ďalšou bežnou homocyklickou zlúčeninou. Fenol, niekedy používaný ako antiseptikum, je benzénový kruh s hydroxidovou skupinou nahradenou jedným vodíkom v kruhu. … Príkladom sú heterocyklické amíny, ktoré sú šesťčlennými kruhmi s piatimi uhlíkmi a jedným atómom dusíka.

Odporúča: