Logo sk.boatexistence.com

Počas vývoja vznikajú b a t lymfocyty z?

Obsah:

Počas vývoja vznikajú b a t lymfocyty z?
Počas vývoja vznikajú b a t lymfocyty z?

Video: Počas vývoja vznikajú b a t lymfocyty z?

Video: Počas vývoja vznikajú b a t lymfocyty z?
Video: УВЕЛИЧИТЬ ДЕНЕЖНЫЙ ПОТОК 💸 СПИРАЛИ СИЛЫ Нейрографика 2024, Smieť
Anonim

T lymfocyty sa vyvíjajú z bežného lymfoidného progenitora v kostnej dreni, z ktorého tiež vznikajú B lymfocyty, ale potomstvo, ktoré je určené na vznik T buniek, opúšťa kostnú dreň a migrovať do týmusu (pozri obr. 7.2). To je dôvod, prečo sa nazývajú lymfocyty závislé od týmusu (T) alebo T bunky.

Kde sa tvoria B a T bunky?

B-bunky a T-bunky sa tiež nazývajú lymfocyty. Na komplexnom vývoji lymfocytov sa podieľajú primárne a sekundárne orgány, ale vo väčšine prípadov sa B- a T-lymfocyty vytvárajú v kostnej dreni a v týmusu.

Odkiaľ pochádzajú B a T lymfocyty?

B aj T lymfocyty pochádzajú z kostnej drene, ale dozrievajú tam iba B lymfocyty; T lymfocyty migrujú do týmusu, aby podstúpili svoje dozrievanie. B lymfocyty sú teda takzvané, pretože pochádzajú z kostnej drene a lymfocyty T, pretože pochádzajú z týmusu.

Ako vznikajú B a T bunky?

B bunky aj T bunky sú lymfocyty, ktoré pochádzajú zo špecifických typov kmeňových buniek, nazývaných multipotentné hematopoetické kmeňové bunky, v kostnej dreni. Potom, čo sa vytvoria v kostnej dreni, potrebujú dozrieť a aktivovať sa. Každý typ bunky prechádza rôznymi cestami k svojim konečným, zrelým formám.

Odkiaľ pochádzajú B a T lymfocyty kvíz?

Primárne lymfoidné orgány, kde vznikajú a dozrievajú B & T bunky, sú kostná dreň a týmus.

Odporúča: