Logo sk.boatexistence.com

Oddelíte ovce od kôz?

Obsah:

Oddelíte ovce od kôz?
Oddelíte ovce od kôz?

Video: Oddelíte ovce od kôz?

Video: Oddelíte ovce od kôz?
Video: Goats and Sheep In the Bible: Separating Goats from the Sheep 2024, Smieť
Anonim

Všetky národy budú zhromaždené pred Ním a On ich oddelí jeden od druhého, ako pastier oddeľuje svoje ovce od kôz. A postaví ovce po svojej pravici, ale capov po ľavej“(Matúš 25:31-33). Tieto slová zobrazujú posledný súd, ktorý nastane pri druhom príchode Krista.

Čo znamená oddeliť ovce od kôz?

Definícia oddelenia oviec od kôz

: súdiť, ktorí ľudia alebo veci v skupine sú zlí a ktorí sú dobrí Časopis popisuje mnoho rôznych produktova potom oddelí ovce od kôz.

Čo predstavujú ovce v podobenstve?

Stratená ovca alebo minca predstavuje stratenú ľudskú bytosť. Ako v analógii Dobrého pastiera, Ježiš je pastierom, a tak sa stotožňuje s Božím obrazom ako pastier hľadajúci zatúlané ovce v Ezechielovi Ezechielovi 34:11–16.

Čo nás učí podobenstvo o ovciach a kozách?

Podobenstvo o ovečkách a kozách dôrazne nabáda kresťanov, aby podnikli kroky na pomoc tým, ktorí to potrebujú. V tomto podobenstve Ježiš jasne hovorí, že život hodný nebeskej odmeny musí zahŕňať aktívnu pomoc ľuďom v núdzi.

Čo symbolizuje ovca v kresťanstve?

V Biblii ovce predstavujú čistotu a nevinnosť Bol to baránok, ktorý bol obetovaný na Pesach, pretože predstavoval Baránka Božieho – bezchybného, čistého a svätého. … A On „oddelí ľudí jeden od druhého, ako pastier oddeľuje ovce od kôz“(Matúš 25:32).

Odporúča: