Logo sk.boatexistence.com

Našiel telemachus svojho otca?

Obsah:

Našiel telemachus svojho otca?
Našiel telemachus svojho otca?

Video: Našiel telemachus svojho otca?

Video: Našiel telemachus svojho otca?
Video: Telemachus in Search of Odysseus - The Journey to Sparta - The Odyssey - Episode 11 2024, Smieť
Anonim

–iv.). Zo Sparty sa Telemachus vrátil domov; a keď tam prišiel, našiel svojho otca s pastierom svíň Eumaeom. Ale keďže ho Aténa premenila na žobráka, Telemachus nepoznal svojho otca, kým mu otec neprezradil, kto je.

Vie Telemachos, že Odyseus je jeho otec?

Bohyňa Aténa, preoblečená za Mentesa, radí Telemachovi navštíviť Pylos a Spartu. Aténa hovorí Telemachovi, že by mohol počuť správy o jeho otcovi Odyseovi. … Menelaos potvrdzuje, že Telemachus je dôstojným synom svojho slávneho otca: „Dobrá krv v tebe prúdi, drahý chlapče.“Menelaos mu tiež povie, že jeho otec žije

Ako dlho hľadá Telemachus svojho otca?

Telemachus strávi iba 1 rok preč z Ithaky pri hľadaní, ale s pomocou Athény sa on a Odyseus nakoniec vrátia na Ithaku približne v rovnakom čase. Hoci jeho cesta možno nebola taká dlhá ako cesta jeho otca, Telemachov čas strávený mimo Ithaky mu pomáha rásť ako muž.

Prečo Telemachos nespoznáva svojho otca?

Telemachos nepozná svojho otca pretože Odyseus je prezlečený za pokorného žobráka a všetci traja muži spolu jedia.

Kto pomáha Telemachovi nájsť otca?

Jeden dôvod, prečo Athena pomáha Telemachovi, je ten, že je bohyňou vojny a múdrosti. Ako taká je Athéna božstvo, ktoré sa dobre hodí na to, aby mladému mužovi ako Telemachus dodalo odvahu a sebadôveru, ktorú potrebuje, aby podnikol svoje osobné hľadanie svojho otca. Ďalším dôvodom, prečo Aténa pomáha Telemachovi, je jeho otec.

Odporúča: