Logo sk.boatexistence.com

Starne vás alkohol predčasne?

Obsah:

Starne vás alkohol predčasne?
Starne vás alkohol predčasne?

Video: Starne vás alkohol predčasne?

Video: Starne vás alkohol predčasne?
Video: What Alcohol Does to Your Body 2024, Júl
Anonim

A čo viac, alkohol je hepatotoxický. To znamená, že alkohol spôsobuje priame poškodenie buniek v pečeni Pečeňové bunky sú zodpovedné za detoxikáciu tela a môžu mať vplyv aj na pokožku. Čím viac sú pečeňové bunky poškodené, tým menej je pečeň schopná detoxikovať telo, čo môže viesť k predčasnému starnutiu.

Starne alkohol vašu tvár?

Alkohol urýchľuje starnutie pokožky, hovorí Colin Milner, generálny riaditeľ Medzinárodnej rady pre aktívne starnutie. Vrásky, opuchy, suchosť, červené líca a fialové kapiláry – nadmerné pitie môže vašej tvári pridať roky. Alkohol dehydruje celé telo, vrátane pokožky.

Spôsobuje alkohol rýchlejšie starnutie pokožky?

Môže to vysušiť vašu pokožku

Je to prirodzený proces nazývaný vnútorné starnutie a je to niečo, čo nemôžete ovplyvniť. Vonkajšie starnutie je keď vaša pokožka starne rýchlejšie, než by mala kvôli vášmu prostrediu a tomu, ako žijete. Tu prichádza na scénu alkohol -- dehydruje vás a vysušuje pokožku.

Prečo alkohol vyzerá staršie?

Dôvod, prečo vyzeráte staršie: Pitie alkoholu

Výskum naznačuje, že alkohol môže znížiť hladinu antioxidantov vo vašej pokožke To môže spôsobiť zápal a poškodenie kožných buniek voľnými radikálmi, ktorý podporuje vrásky hovorí Zeichner. Alkohol tiež dehydratuje pokožku, čo môže spôsobiť, že vaša tvár bude vyzerať suchá a drsná, hovorí AAD.

Ako dlho trvá, kým alkohol zostarne?

„Keď máte 20 rokov a pijete, tento nápoj opustí vaše telo asi za tri hodiny. Keď máte 40 rokov, trvá to v priemere 33 hodín. Ak je váš tranzitný čas tri hodiny, znamená to, že môžete piť v pondelok a do utorka je to mimo vášho tela.

Odporúča: