Logo sk.boatexistence.com

Koho tvár mala cent?

Obsah:

Koho tvár mala cent?
Koho tvár mala cent?

Video: Koho tvár mala cent?

Video: Koho tvár mala cent?
Video: Chlapca uniesol SATAN !!! 2024, Smieť
Anonim

Osoba na lícnej strane (hlavách) centu je Franklin D. Roosevelt, náš 32. prezident. Od roku 1946 je na desiatke. Dizajn na zadnej strane (chvosty) zobrazuje pochodeň s olivovou ratolesťou naľavo od nej a dubovou ratolesťou napravo.

Kto tvár bola na desiatke pred Rooseveltom?

Kto mal peniaze pred Rooseveltom? Lady Liberty bývala prednou stranou desaťcentovej mince až do výmeny Roosevelta v roku 1946. Najprv na minci bola len jej hlava, ale v roku 1800 jej celé telo sedelo na skale. používané mnoho rokov.

Ktorá tvár je jedna cent?

Franklin Delano Roosevelt nie je ocenený len na líci mince, pretože bol 32. prezidentom Spojených štátov. Po smrti prezidenta Franklina Delano Roosevelta v apríli 1945 sa ministerstvo financií rozhodlo uctiť si ho umiestnením jeho portrétu na mincu. Existuje dôvod, prečo bol tento desetník vybraný na počesť.

Ktorá tvár je vo štvrťroku?

Štvrťrok je 25-centová minca Spojených štátov. Osoba na averze (hlavy) štvrťroka je George Washington, náš prvý prezident. V kvartáli je od roku 1932, od 200. výročia jeho narodenia.

Kto je na 5 centovej minci?

Nikel je päťcentová minca Spojených štátov. Osoba na lícnej strane (hlavy) niklu je Thomas Jefferson, náš 3. prezident. Na nikle je od roku 1938, hoci aktuálny portrét pochádza z roku 2006.

Odporúča: