Logo sk.boatexistence.com

Majú atómy vibračnú energiu?

Obsah:

Majú atómy vibračnú energiu?
Majú atómy vibračnú energiu?

Video: Majú atómy vibračnú energiu?

Video: Majú atómy vibračnú energiu?
Video: Конденсат Бозе-Эйнштейна, объясненный простыми словами 2024, Smieť
Anonim

" Atómy v každej molekule vždy vibrujú a každá väzba medzi atómami vibruje pri určitej frekvencii a v určitom smere," povedal. … "Potom zmeriame každý vibračný režim, jeden po druhom. "

Majú atómy úrovne vibračnej energie?

Vibrácia je jedinečná pre každé možné usporiadanie atómov v molekule a v reči kvantovej mechaniky každá vibrácia má charakteristickú „energetickú hladinu“Elektrón, ktorého energia zodpovedá alebo prekračuje úroveň vibračnej energie v molekule, môže molekulou prechádzať ľahšie.

Prečo atómy nemajú úrovne vibračnej energie?

Atómy nemajú vibrácie a rotácie podobné molekulám pretože majú len jedno jadro, takže ich spektrá pozostávajú iba z elektronických prechodovOstrý prechod z jednej diskrétnej úrovne do druhej, ktorý sa javí ako čiara v spektre, nastáva v úzkom rozsahu energií okolo rozdielu prechodových energií.

Aká je energia vibrácií atómov?

Tepelná energia alebo teplo je vnútorná energia látok; je to vibrácia a pohyb atómov a molekúl v látke. Čím viac tepelnej energie je v látke, tým rýchlejšie atómy a molekuly vibrujú a pohybujú sa. Geotermálna energia je príkladom tepelnej energie.

Na akej frekvencii vibrujú atómy?

Typické vibračné frekvencie sa pohybujú od menej ako 1013 Hz do približne 1014 Hz , čo zodpovedá vlnovým číslam približne 300 až 3000 cm1 a vlnovým dĺžkam približne 30 až 3 µm.

Odporúča: