Logo sk.boatexistence.com

Kde máte hlasivky?

Obsah:

Kde máte hlasivky?
Kde máte hlasivky?

Video: Kde máte hlasivky?

Video: Kde máte hlasivky?
Video: HLASIVKY při vyšetření ORL 2024, Smieť
Anonim

Hlasivky (tiež nazývané vokálne záhyby) sú 2 pásy tkaniva hladkého svalstva, ktoré sa nachádzajú v hlasovej schránke (hrtan) Hrtan je umiestnený v hornej časti krku priedušnica (priedušnica). Hlasivky vibrujú a vzduch prechádza cez povrazy z pľúc a vytvára zvuk vášho hlasu.

Ako sa cítia zapálené hlasivky?

Aké sú príznaky lézií hlasiviek? Poškodenie hlasiviek môže mať za následok chrapľavosť, dýchavičnosť, viaceré tóny, stratu hlasového rozsahu, hlasivú únavu alebo stratu hlasu. Pacienti s uzlinami alebo polypmi na hlasivkách môžu opísať svoj hlas ako drsný, chrapľavý alebo škrabavý.

Kde v tvojom hrdle máš hlasovú schránku?

Hlarynx (hlasová schránka) sa nachádza v hornej časti priedušnice (priedušnice). Hrtan obsahuje hlasivky. Hlasivky vibrujú a umožňujú nám rozprávať a spievať. Otvor do hrtana je zakrytý veľkou svalovou chlopňou nazývanou epiglottis.

Ako vyzerajú normálne hlasivky?

Zdravé hlasivky majú hladký rovný okraj a sú perleťovo-bielej farby.

Ako vyzerajú hlasové uzliny?

Hlasové uzliny sa bežne spájajú s konšteláciou symptómov, medzi ktoré patrí progresívne zhoršujúci sa chrapot, dýchavičnosť, hrubý alebo škrabavý hlas alebo znížený rozsah tónov Okrem toho sa pacienti niekedy sťažujú na krk tesnosť alebo nepohodlie, znižujúca sa kvalita hlasu s používaním a hlasová vyčerpanosť.

Odporúča: