Logo sk.boatexistence.com

Zmení sa môj ocd na schizofréniu?

Obsah:

Zmení sa môj ocd na schizofréniu?
Zmení sa môj ocd na schizofréniu?

Video: Zmení sa môj ocd na schizofréniu?

Video: Zmení sa môj ocd na schizofréniu?
Video: Как бороться с беспокойством о здоровье и ипохондрией 2024, Smieť
Anonim

Podľa výskumníkov ich zistenia naznačujú, že predchádzajúca diagnóza OCD môže súvisieť so zvýšeným rizikom rozvoja schizofrénie v neskoršom veku Okrem toho tím zistil, že zvýšené riziko schizofrénie u jedincov, ktorých rodičom bola diagnostikovaná OCD.

Ako často sa OCD zmení na schizofréniu?

Súčasný výskyt psychotických a obsedantno-kompulzívnych symptómov (OCS) bol zaznamenaný od 19. storočia s nízkou mierou prevalencie v rozmedzí od 1 do 3,5 percent Napriek tomu viac nedávne štúdie konzistentne zistili oveľa vyššiu prevalenciu OCS (25 %) aj OCD (12 %) u pacientov so schizofréniou.

Môže sa OCD stať schizofrenickou?

Nová prospektívna analýza viac ako 3 miliónov ľudí v Dánsku navrhuje, že OCD môže byť rizikovým faktorom schizofrénie Táto štúdia, publikovaná 3. septembra v JAMA Psychiatry, zistila, že psychiatrická diagnóza OCD bola spojená s približne päťnásobne zvýšeným rizikom rozvoja schizofrénie.

Koľko percent ľudí s OCD trpí schizofréniou?

"Vo všeobecnej populácii má asi 1 percento ľudí diagnostikovanú schizofréniu - pomer medzi tými, ktorí už majú diagnózu OCD, vyskočí na 2 percent," vysvetlil Dr.

Môže sa OCD zmeniť na psychózu?

U pacientov s čistou OCD sa vyvinú psychotické symptómy, keď dôjde k prechodnej strate prehľadu alebo sa objavia paranoidné nápady. Depresia je často spojená s OCD, čo môže byť buď komplikácia OCD, alebo môže ísť o nezávislú koexistujúcu poruchu.

Odporúča: