Logo sk.boatexistence.com

Môžu tps dostať zelenú kartu?

Obsah:

Môžu tps dostať zelenú kartu?
Môžu tps dostať zelenú kartu?

Video: Môžu tps dostať zelenú kartu?

Video: Môžu tps dostať zelenú kartu?
Video: Can I apply for green card with TPS 2024, Smieť
Anonim

Môže držiteľ TPS získať zákonný trvalý pobyt (zelenú kartu)? Odpoveď je nie a áno. TPS nevytvára priamu cestu k zelenej karte. TPS možno obnoviť, ak ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť obnoví označenie.

Môže TPS zmeniť stav?

Ak máte nárok na trvalý pobyt v Spojených štátoch, možno budete môcť „upraviť“svoj status z TPS na trvalý pobyt bez toho, aby ste museli opustiť Spojené štáty. Poraďte sa s imigračným právnikom, aby ste zistili, či je úprava možná.

Má TPS štatút zákonného prisťahovalca?

TPS je dočasná výhoda, ktorá nevedie k zákonnému štatútu trvalého pobytu ani nepriznáva iný imigračný štatútRegistrácia do TPS vám však nebráni: Požiadať o status neprisťahovalca. … Žiadosť o akúkoľvek inú imigračnú výhodu alebo ochranu, na ktorú by ste mohli mať nárok.

Môže TPS požiadať o predbežné podmienečné prepustenie?

Predbežné podmienečné prepustenie sa bežne udeľuje príjemcom TPS bez zdokumentovania konkrétneho dôvodu cesty. Príjemcovia DACA môžu vopred požiadať o podmienečné prepustenie, ale iba ak potrebujú cestovať na humanitárne, vzdelávacie alebo pracovné účely.

Môžu držitelia TPS požiadať o vojenské?

Azylanti, utečenci, jednotlivci s dočasne chráneným statusom (TPS) a niektorí neprisťahovalci sa teraz kvalifikujú na vstup do služby a rýchlo získajú americké občianstvo. Ministerstvo obrany USA nazýva program „Military Accessions Vital to the National Interest“(MAVNI).

Odporúča: