Logo sk.boatexistence.com

Čo znamená objektív canon ef-s?

Obsah:

Čo znamená objektív canon ef-s?
Čo znamená objektív canon ef-s?

Video: Čo znamená objektív canon ef-s?

Video: Čo znamená objektív canon ef-s?
Video: Который? Canon EF 50 мм f1.4 против Canon EF-S 18-55 мм | Обзор объектива Canon 2024, Smieť
Anonim

Objímka objektívu Canon EF-S je derivátom objímky objektívu EF vytvoreného pre podskupinu digitálnych jednookých zrkadloviek Canon s obrazovými snímačmi veľkosti APS-C. Bol uvedený na trh v roku 2003. Fotoaparáty s bajonetom EF-S sú spätne kompatibilné s objektívmi EF a ako také majú ohniskovú vzdialenosť príruby 44,0 mm.

Aký je rozdiel medzi objektívmi Canon EF a Canon EF-S?

Objektívy Canon EF sú navrhnuté tak, aby fungovali s full frame a APS-C DSLR od Canon. Objektívy Canon EF-S majú menší kruh obrazu, ktorý je dostatočne veľký na to, aby pokryl menší snímač, ktorý nájdete na fotoaparátoch Canon APS-C. … Keďže šošovky EF majú väčší obrazový kruh, pokryjú snímače full frame a snímače APS-C.

Čo znamená Canon EF-S?

EF-S znamená Krátke zadné ohnisko s elektrickým zaostrovaním Tento držiak objektívu Canon bol uvedený na trh spolu s fotoaparátom EOS 300D (EOS digital Rebel) v roku 2003. Objektívy EF-S majú obrazový kruh, ktorý len pokrýva snímač APS-C fotoaparátov, čo znamená, že obrazový kruh je menší ako v EF objektívoch.

Vhodí sa objektív Canon EF na objektív EF-S?

1 odpoveď. Krátka odpoveď na vašu otázku je yes, objektív EF možno použiť na fotoaparáte Canon so snímačom orezania (EF-S). Dlhšia odpoveď je, že objektívy EF-S sú určené pre objektívy so snímačom orezania, písmeno „s“označuje menší kruh obrazu, ale inak ide o kompatibilný držiak.

Sú objektívy EF-S dobré?

V prvom rade nie je taký univerzálny ako zoom, ktorý pokrýva oveľa širšiu škálu ohniskových vzdialeností. A hoci kvalita konštrukcie je dobrá, šošovka je skonštruovaná prevažne z plastu vrátane objímky. Ale pre portréty na fotoaparátoch EF-S nenájdete lepšiu hodnotu.

Odporúča: