Je symbicort kortikosteroidy?

Obsah:

Je symbicort kortikosteroidy?
Je symbicort kortikosteroidy?

Video: Je symbicort kortikosteroidy?

Video: Je symbicort kortikosteroidy?
Video: Symbicort a Medication Used to Prevent Breathing Difficulties COPD and Asthma - Overview 2024, Septembra
Anonim

Symbicort je kombinovaný inhalátor, ktorý obsahuje dva lieky: kortikosteroid („steroid“) známy ako budezonid, ktorý znižuje zápal pľúc, a dlhodobo pôsobiaci inhalačný bronchodilatátor, ktorý uvoľňuje svaly v dýchacích cestách, aby ste si zlepšili dýchanie.

Považuje sa Symbicort za kortikosteroid?

Symbicort obsahuje dve účinné zložky: budezonid a formoterol. Budezonid patrí do triedy liekov nazývaných kortikosteroidy. (Trieda liekov je skupina liekov, ktoré fungujú podobným spôsobom.) Budezonid pomáha znižovať podráždenie pľúc.

Aké sú vedľajšie účinky dlhodobého užívania Symbicortu?

SYMBICORT môže spôsobiť závažné vedľajšie účinky vrátane:

  • Používanie príliš veľkého množstva lieku LABA môže spôsobiť bolesť na hrudníku, rýchly a nepravidelný srdcový tep, triašku, zvýšený krvný tlak, bolesť hlavy alebo nervozitu.
  • Pliesňová infekcia v ústach alebo hrdle (drozd).
  • Pneumónia a iné infekcie dolných dýchacích ciest.

Je albuterol kortikosteroid?

Nie, albuterol nie je steroid. Albuterol je beta-agonista. Liek funguje tak, že sa naviaže na beta-receptory (dokovacie stanice) vo vašich dýchacích cestách. Pomáha to uvoľniť svaly v dýchacích cestách, čím sa vám uľahčí dýchanie.

Aká trieda liekov je albuterol?

Albuterol patrí do triedy liekov nazývaných bronchodilatancia. Funguje tak, že uvoľňuje a otvára dýchacie cesty do pľúc, čím uľahčuje dýchanie.

Odporúča: