Logo sk.boatexistence.com

Prečo bol vynájdený linoryt?

Obsah:

Prečo bol vynájdený linoryt?
Prečo bol vynájdený linoryt?

Video: Prečo bol vynájdený linoryt?

Video: Prečo bol vynájdený linoryt?
Video: How Was Video Invented? 2024, Smieť
Anonim

Tradičné drevené a kovové bloky boli drahé a časovo náročné na vytvorenie. Linoleum bolo lacnejšie na výrobu a ponúkalo jednoduchší povrch na vyrezávanie ako drevo a kov, najmä keď sa zahrieva. … Keďže linoleum bolo mäkším materiálom, bolo oveľa rýchlejšie dosiahnuť výsledky s novou technikou linorytu.

Aký je zmysel linorytu?

Point linoryt je veľmi špecifická a náročná technika na vývoj linolea. Je založená na vyrezávaní bodov rôznej veľkosti s rôznou koncentráciou. Táto metóda umožňuje získať efekty, ktoré sa ťažko hľadajú tradičným spôsobom rezania.

Aká je história linorytu?

Linoleum vynašiel Frederick W alton (UK) v polovici 19. storočia, pričom si tento materiál prvýkrát nechal patentovať v roku 1860. V tom čase sa jeho hlavné použitie používal ako podlahový materiál a neskôr v roku 1800 ako skutočná tapeta. Avšak v 90. rokoch 19. storočia ho umelci začali používať ako umelecké médium.

Prečo je linoryt kritizovaný?

Prečo je to kritizované? Linoryt vzniká vyrezaním obrazu z linolea, mäkkého syntetického materiálu. … Proces je kritizovaný, pretože je relatívne jednoduchý na vytvorenie a dokonalý, keď ho porovnáme s inými technikami v umení.

Aké sú výhody tlače linorytom?

Linocut má výhody aj nevýhody ako forma tlače. Hlavnou výhodou tejto formy umenia je, že je mäkšia ako drevo, čo uľahčuje vyrezávanie a používanie. Ďalšou výhodou je že na výtlačky možno pridať farbu.

Odporúča: