Logo sk.boatexistence.com

Kedy bolo vynájdené prvé pero?

Obsah:

Kedy bolo vynájdené prvé pero?
Kedy bolo vynájdené prvé pero?

Video: Kedy bolo vynájdené prvé pero?

Video: Kedy bolo vynájdené prvé pero?
Video: Странное открытие! ~ Заброшенный замок в стиле Хогвартс 17 века 2024, Smieť
Anonim

Stručná história Slávne brko sa prvýkrát objavilo v 6. storočí nášho letopočtu – na začiatku stredoveku. Brko bolo vo svojej dobe mechanickou ceruzkou – bola to nová technológia, ktorá pomohla rozvíjať kultúru a písanie ako celok.

Kedy sme začali písať perím?

perie, používané ako hlavný písací nástroj od 6. storočia dopolovice 19. storočia, kedy boli zavedené oceľové hroty. Najsilnejšie brká boli získané zo živých vtákov v ich novom rastovom období na jar.

Kedy bolo vynájdené prvé pero?

Rumunský vynálezca Petrache Poenaru získal francúzsky patent 25. mája 1827 na prvé plniace pero. Počas štúdia vo Francúzsku bol tak zaneprázdnený čmáraním poznámok, že potreboval nástroj, ktorý by mu ušetril čas.

Prečo mali staré perá perie?

Na podpísanie ikonickej Magna Charty boli použité perá s brkami. Verí sa, že pisári potrebovali množstvo husích pier, aby vytvorili svoj plynulý scenár Kvôli zložitosti scenára bolo potrebné tieto perá neustále brúsiť nožom. Keď pisári skladali Magnu Chartu, namáčali brko do železitého atramentu.

Ako sa volá pero?

Brko je písací nástroj vyrobený zo zlisovaného letového pierka (najlepšie primárneho krídlového pierka) veľkého vtáka. Brká sa používali na písanie atramentom pred vynálezom ponorného pera, pera s kovovým hrotom, plniaceho pera a nakoniec aj guľôčkového pera.

Odporúča: