Logo sk.boatexistence.com

Dá sa spojovník použiť ako sloveso?

Obsah:

Dá sa spojovník použiť ako sloveso?
Dá sa spojovník použiť ako sloveso?

Video: Dá sa spojovník použiť ako sloveso?

Video: Dá sa spojovník použiť ako sloveso?
Video: Как придать Объём волосам Пошагово дома | 4 способа Укладки волос! Как научиться укладывать волосы! 2024, Smieť
Anonim

Frázy, ktoré majú tvar slovesa, podstatného mena a prídavného mena, by sa mali zobrazovať ako samostatné slová, keď sa používajú ako slovesá, a ako jedno slovo, keď sa používajú ako podstatné mená alebo prídavné mená. Pravidlo piate: Zložené slovesá sa buď delia pomlčkou, alebo sa zobrazujú ako jedno slovo Ak sloveso nenájdete v slovníku, rozdeľte ho.

Viete deliť slovesá?

Zložené slovesá zložené z prídavného mena a podstatného mena alebo podstatného mena a slovesa sa zvyčajne delia pomlčkou: na studené rameno, zabaliť na darček, na baby-sit. Výročie mojej mamy sa nezadržateľne blíži a ja mám v úmysle zabaliť jej darček.

Rozdeľujete príslovky a slovesá?

Keď príslovka končí na -ly, nepotrebuje spojovník (napr. veľmi uznávané). Ak príslovka a prídavné meno nasledujú za podstatným menom namiesto pred ním, môžete tiež vynechať spojovník. Príslovky používame na úpravu alebo popis slov, ako sú slovesá, prídavné mená a iné príslovky. … V mnohých prípadoch používame na prepojenie týchto dvoch slov pomlčku.

Ako používate spojovník vo vete?

Tento tvrdý koláč je absolútne nemožné zjesť. Hľadáme hotel vhodný pre psov. Vo všeobecnosti potrebujete pomlčku iba vtedy, ak tieto dve slová fungujú spolu ako prídavné meno pred podstatným menom, ktoré opisujú Ak je podstatné meno prvé, spojovník vynechajte.

Kde používate spojovník?

Používanie spojovníka

  1. Na spojenie dvoch alebo viacerých slov slúžiacich ako jedno prídavné meno pred podstatným menom použite spojovník: …
  2. Použite spojovník so zloženými číslami: …
  3. Použite pomlčku, aby ste sa vyhli zámene alebo nepríjemnej kombinácii písmen:

Odporúča: