Logo sk.boatexistence.com

Čo je murexidová reakcia?

Obsah:

Čo je murexidová reakcia?
Čo je murexidová reakcia?

Video: Čo je murexidová reakcia?

Video: Čo je murexidová reakcia?
Video: SIMA - Čo je?! (Lyric Video) 2024, Smieť
Anonim

Murexidový test je analytická technika na identifikáciu prítomnosti kofeínu a iných purínových derivátov vo vzorke. Tieto zlúčeniny nereagujú na bežné testy na detekciu alkaloidov, ako je Dragendorffovo činidlo.

Čo je indikátor murexide?

Murexide je kovový indikátor pre Ca, Co, Cu, Ni, Th a kovy vzácnych zemín; je to tiež kolorimetrické činidlo pre vápnik a kovy vzácnych zemín. Murexid je mierne rozpustný vo vode, alkohole a éteri. … Podmienky detekcie pre vápnik sú pH 11,3, maximálna vlnová dĺžka 506 nm a rozsah detekcie 0,2-1,2 ppm.

Aká je funkcia indikátora murexide?

Použiť. Murexid sa používa v analytickej chémii ako komplexometrický indikátor pre komplexometrické titrácie, najčastejšie vápenatých iónov, ale aj pre Cu, Ni, Co, Th a kovy vzácnych zemín. Funguje ako trojzubý ligand.

Prečo je murexide dobrým indikátorom?

Použitý indikátor je murexid, ktorý má inú farbu pri frekvencii v porovnaní s farbou, keď je pripojený k iónom Ni2. Murexide je vhodný indikátor pretože sa viaže menej silno na ióny Ni2 ako EDTA.

Aká je zmena farby indikátora murexide?

Murexid (purpurát amónny) funguje ako indikátor na komplexometrické stanovenie Th. Purpurát amónny tvorí žltý komplex s Th, ktorý sa zmení na ružový, keď sa k nemu pridá nadbytočná kvapka EDTA.

Odporúča: