Logo sk.boatexistence.com

Má vyšší bod varu ako o-nitrofenol?

Obsah:

Má vyšší bod varu ako o-nitrofenol?
Má vyšší bod varu ako o-nitrofenol?

Video: Má vyšší bod varu ako o-nitrofenol?

Video: Má vyšší bod varu ako o-nitrofenol?
Video: Which has higher boiling point ? (I) Phenol (II) Benzenethiol b. Which has higer melting poi 2024, Smieť
Anonim

p-Nitrofenol má medzimolekulové vodíkové väzby, takže má vyššiu teplotu varu a je menej prchavý ako o-nitrofenol, ktorý má intramolekulárne vodíkové väzby.

Ktorý má vyšší bod varu medzi o-nitrofenolom alebo p-nitrofenolom?

P-nitrofenol má medzimolekulové vodíkové väzby. Medzimolekulové vodíkové väzby vedú k molekulárnej asociácii. To zvyšuje bod varu. O-nitrofenol teda obsahuje nižší bod varu ako P-nitrofenol.

Prečo má ortonitrofenol vyšší bod varu ako?

P-nitrofenol vykazuje medzimolekulové vodíkové väzby. Má teda vyšší spojovací bod. Zatiaľ čo o-nitrofenol vykazuje intramolekulárne H-väzby, a preto nižší bod varu.

Prečo má p-nitrofenol vyššiu teplotu topenia ako o-nitrofenol?

V p-nitrofenole dochádza k molekulárnej asociácii v dôsledku rozsiahlych vodíkových väzieb medzi molekulami (medzimolekulové vodíkové väzby). Preto má vyššie body topenia a varu. V o-nitrofenole, keďže OH a NO2 sú vo vzájomnej tesnej blízkosti, dochádza k intramolekulárnej vodíkovej väzbe.

Prečo má 4 Nitrofenol vyšší bod varu?

Vyšší tlak pár kvapaliny pri danej teplote, vyššia prchavosť a nižší bod varu tejto kvapaliny. V prípade 4-nitrofenolu sa teda jeho molekulová hmotnosť zvyšuje, čím sa stáva menej prchavým, čo zvyšuje jeho bod varu.

Odporúča: