Logo sk.boatexistence.com

Vyjadrujeme tichý súhlas so štátom?

Obsah:

Vyjadrujeme tichý súhlas so štátom?
Vyjadrujeme tichý súhlas so štátom?

Video: Vyjadrujeme tichý súhlas so štátom?

Video: Vyjadrujeme tichý súhlas so štátom?
Video: Czechoslovak Legion in Russia and its War to Return Home 2024, Smieť
Anonim

Povinnosti a záväzky voči vláde stanovuje na základe súhlasu. Pretože súhlasíte so štátom, či už mlčky alebo výslovne, súhlasíte s prevzatím politických záväzkov voči štátu. Locke tiež poznamenáva, že jednotlivci môžu odvolať súhlas a opustiť štát.

Čo je to tichý súhlas?

Definície tichého súhlasu. (zákon) tiché schválenie niekoho nesprávneho konania. synonymá: súhlas, tajný súhlas. typ: schválenie, pochvala. správa vyjadrujúca priaznivý názor.

Čo je politika tichého súhlasu?

Tichý súhlas je podľa Locka keď má niekto prospech z akéhokoľvek vlastníctva alebo užívania akejkoľvek časti nadvlády akejkoľvek vládyNetýka sa to len trvalého majetku, ale dokonca aj dočasného majetku získaného pri cestovaní cez panstvo a dokonca aj narodením.

Aký je príklad tichého súhlasu?

Tichý súhlas je daný úkonmi, ktoré znamenajú súhlas, aj keď vyjadrenie súhlasu nie je ich primárnym účelom. Ak Hrám s vami dámu, môžete napríklad povedať, že hraním mlčky súhlasím s dodržiavaním pravidiel hry.

Aká je Lockova teória tichého súhlasu?

Lockovým najzrejmejším riešením tohto problému je jeho doktrína tichého súhlasu. Jednoducho kráčaním po diaľniciach krajiny dáva osoba tichý súhlas vláde a súhlasí s tým, že ju bude poslúchať, kým žije na jej území.

Odporúča: