Logo sk.boatexistence.com

Kde možno nájsť tiofén?

Obsah:

Kde možno nájsť tiofén?
Kde možno nájsť tiofén?

Video: Kde možno nájsť tiofén?

Video: Kde možno nájsť tiofén?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Smieť
Anonim

Tiofény sú aromatické päťčlenné kruhy obsahujúce štyri atómy uhlíka a jeden atóm síry. Prirodzene sa vyskytujú v kerogénoch, bitúmene, uhlí, surovej rope (rope) a sedimentoch v koncentráciách do ∼10 hmot. % (tabuľka 1).

Ktoré lieky obsahujú vo svojej štruktúre tiofénový kruh?

Niekoľko komerčne dostupných liekov, ako napríklad Tipepidine, Tiquizium Bromides, Timepidium Bromide, Dorzolamid, Tioconazole, Citizolam, Sertaconazole Nitrate a Benocyklidín tiež obsahuje tiofénové jadro.

Ako sa získava tiofén z acetylénu?

ii) Tiofén môže byť syntetizovaný prechodom zmesi acetylénu a sírovodíka cez rúrku obsahujúcu oxid hlinitý pri 400°C. Táto metóda je komerčne využívaná. iii) Tiofén možno pripraviť aj zahrievaním sukcinátu sodného so sulfidom fosforečným.

Ako sa tiofén izoluje z uhoľného dechtu?

Tiofén a najmä jeho deriváty sa vyskytujú v rope, niekedy v koncentráciách až 1–3 %. Obsah tiofénu v oleji a uhlí sa odstráni procesom hydrodesulfurizácie (HDS).

Ktorá z nasledujúcich látok je prítomná v tioféne a pyrole?

Vysvetlenie: Tiofén je spomedzi vyššie uvedených zlúčenín najviac rezonančne stabilizovaný päťčlenný kruh. Keďže tiofén má Sulphur a najmenej elektronegatívny kruh ako dusík a kyslík v pyrole a furáne.

Odporúča: