Logo sk.boatexistence.com

Kde sa ťaží kob alt?

Obsah:

Kde sa ťaží kob alt?
Kde sa ťaží kob alt?

Video: Kde sa ťaží kob alt?

Video: Kde sa ťaží kob alt?
Video: K/DA - POP/STARS (ft. Madison Beer, (G)I-DLE, Jaira Burns) | Music Video - League of Legends 2024, Smieť
Anonim

S výnimkou výroby v Maroku a remeselne ťaženého kob altu v Kongo (Kinshasa) sa väčšina kob altu ťaží ako vedľajší produkt medi alebo niklu. Čína bola popredným svetovým výrobcom rafinovaného kob altu, z ktorého väčšinu vyrábala z čiastočne rafinovaného kob altu dovážaného z Konga (Kinshasa).

Kde sa ťaží väčšina kob altu?

1. Konžská demokratická republika. Konžská demokratická republika (DRC) je zďaleka najväčším svetovým producentom kob altu, čo predstavuje približne 60 percent celosvetovej produkcie.

Ťaží sa kob alt eticky?

Nízke náklady na pracovnú silu, uvoľnené predpisy a zlá správa vecí verejných v KDR umožňujú rozkvet remeselnej ťažby a lacných zdrojov kob altu. kob alt z KDR je však poznačený etickými a humanitárnymi problémami vrátane: detskej práce. … Nebezpečná remeselná ťažba.

Aká zlá je ťažba kob altu?

Častice emitované počas ťažby kob altu pozostávajú z rádioaktívnych emisií, rakovinotvorných častíc a častíc, ktoré môžu spôsobiť problémy so zrakom, vracanie a nevoľnosť, srdcové problémy a poškodenie štítnej žľazy.

Kto je najväčším ťažiarom kob altu?

Glencore je najväčšia svetová spoločnosť na ťažbu kob altu s celkovou produkciou v roku 2017 27 400 ton a do roku 2020 plánuje zvýšiť produkciu na 63 000 ton.

Odporúča: