Logo sk.boatexistence.com

Čo je to hypersonické kĺzavé vozidlo?

Obsah:

Čo je to hypersonické kĺzavé vozidlo?
Čo je to hypersonické kĺzavé vozidlo?

Video: Čo je to hypersonické kĺzavé vozidlo?

Video: Čo je to hypersonické kĺzavé vozidlo?
Video: Вот самое грозное гиперзвуковое оружие в мире 2024, Smieť
Anonim

Kĺzavé trajektórie sú triedou navádzacích a návratových trajektórií kozmických lodí, ktoré rozširujú rozsah suborbitálnych kozmických lietadiel a návratových vozidiel pomocou aerodynamického vztlaku vo vysokých horných vrstvách atmosféry. Vo väčšine príkladov boost-glide zhruba zdvojnásobí dosah v porovnaní s čisto balistickou trajektóriou.

Ako funguje hypersonické kĺzavé auto?

Kĺzavé vozidlá sú bratrancami balistických hlavíc: sú upevnené na vysokorýchlostných zosilňovačoch, samostatné, potom využívajú hybnosť a ovládacie plochy na preskočenie a kĺzanie hornou vrstvou atmosféry predtým, než narazia na svoje cieleRiadené strely používajú na motorový let pokročilý pohonný systém (SCRAMJET).

Ktoré krajiny majú hypersonické kĺzavé vozidlo?

Nezávislá Kongresová výskumná služba (CRS) v najnovšej správe z tohto týždňa uviedla, že hoci USA, Rusko a Čína vlastnia najpokročilejšie programy hypersonických zbraní, množstvo ďalšie krajiny vrátane Austrálie, Indie, Francúzska, Nemecka a Japonska tiež vyvíjajú technológiu hypersonických zbraní.

Aké rýchle je hypersonické kĺzavé vozidlo?

Tieto rakety sa pohybujú rýchlosťou približne 6 115 km za hodinu, s kombináciou technológie a manévrovateľnosti balistických rakiet a riadených striel.

Aká rýchla je americká hypersonická strela?

Hypersonické strely sa pohybujú rýchlosťou 5 Mach, päťkrát rýchlejšie ako zvuk pri manévrovaní v atmosfére. To je rýchlejšie ako 3 800 mph. Balistické strely môžu pri stúpaní do vesmíru dosiahnuť rýchlosť 15 000 míľ za hodinu.

Odporúča: